Χ. Παντελίδης: Ο προϋπολογισμός Χριστοδουλίδη σφράγισε την επάνοδο στις επενδυτικές βαθμίδες

Ο πρώτος προϋπολογισμός της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη, την οποία το Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει εντός και εκτός Βουλής, είναι ο Προϋπολογισμός που «σφράγισε» την επάνοδο της κυπριακής οικονομίας στις επενδυτικές βαθμίδες των διεθνών οίκων αξιολόγησης, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024.

Ο κ. Παντελίδης είπε ότι «για αυτή την επάνοδο, οφείλουμε δίκαιο έπαινο, στις κυβερνητικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες της προηγούμενης διακυβέρνησης, αλλά και στην υπεύθυνη στάση του ΔΗΚΟ, που, αν και στην αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια, κράτησε τη χώρα μας σε σταθερή δημοσιονομική τροχιά και τη βοήθησε να εφαρμόσει το Μνημόνιο και, με αυτό τον τρόπο, να το καταστήσει παρελθόν».

«Οφείλουμε δίκαιο έπαινο και στη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, η οποία κέρδισε εξ αρχής την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των διεθνών οίκων αξιολόγησης και έθεσε γερά θεμέλια για τη συνέχεια, για υγιέστερη οικονομική ανάπτυξη και για ανθεκτικότερη κοινωνική συνοχή», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «δίκαιο έπαινο οφείλουμε στην παρούσα διακυβέρνηση και γιατί εφαρμόζει πιστά, μεθοδικά και συγκροτημένα το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης», με βάση το οποίο ο λαός εξέλεξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «αλλά και γιατί παίρνει πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση και επίλυση χρονιζόντων ζητημάτων όπως τα ΜΕΔ, η ΑΤΑ, το υψηλό κόστος ενέργειας και η αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων του νησιού μας».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ χαρακτήρισε τον λαϊκισμό «μεγάλο ενδογενές πρόβλημα» ο οποίος  «σταδιακά, αθόρυβα και εξελικτικά, παρεισφρέει σε πολιτικές αναλύσεις, επικρατεί σε πολιτικές συζητήσεις και επιβάλλεται σε πολιτικές αποφάσεις», ενώ αξιοποιεί την τεχνολογία, η οποία «επιτρέπει την αστραπιαία διασπορά ψευδών ειδήσεων».

«Οι αποφάσεις που επιβάλλονται από λαϊκισμό, οδηγούν τελικά σε μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που, υποτίθεται, θα έλυναν», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι «έχουμε καθήκον να εξαλείψουμε τον λαϊκισμό» ο οποίος είναι «παθογένεια της πολιτικής» και πρόσθεσε ότι η εξάλειψη του «είναι εξίσου καθήκον και των πολιτών».

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση