Κ. Λετυμπιώτης: Η Κύπρος σε εποχή ουσιαστικής μεταρρύθμισης δικαιοσύνης με e-justice

Η πολυαναμενόμενη εφαρμογή του συστήματος Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης θέτει πλέον τη χώρα μας σε μια εποχή ουσιαστικής μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης που απώτερο στόχο έχει την ταχύτερη απονομή της, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Σε δήλωσή του κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος χαιρέτισε την εφαρμογή από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, του πληροφοριακού συστήματος Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (e-justice), λεγοντας ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα. 

"Η έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του νέου συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, που το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής παρουσίασε σε συνεννόηση με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και το Ανώτατο Δικαστήριο, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας, αλλά και στη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.  Η τελική του λύση αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2024" είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι η Κυβέρνηση ιεραρχεί πολύ υψηλά στις προτεραιότητές της τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, και προωθεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου και γρήγορου συστήματος απονομής δικαιοσύνης, με την εισαγωγή, μεταξύ άλλων, τεχνολογιών πληροφορικής.

Πρόσθεσε ότι "αποτελεί πεποίθησή μας ότι ως Πολιτεία έχουμε χρέος να οικοδομήσουμε ένα σύστημα δικαιοσύνης που θα διευκολύνει την εκτέλεση της αποστολής όλων όσοι υπηρετούν τον νόμο. Ένα σύστημα δικαιοσύνης το οποίο, πρωτίστως, θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και δεν θα αμφισβητείται από την κοινωνία", ανέφερε. 

Η πολυαναμενόμενη εφαρμογή του συστήματος Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης θέτει πλέον τη χώρα μας σε μια εποχή ουσιαστικής μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης που απώτερο στόχο έχει την ταχύτερη απονομή της, κατέληξε ο Εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Προβλέψεις αναλυτών ότι ο καυγά των… κολλεγιόπαιδων Τραμπ-Μασκ θα καταλήξει σε εκεχειρία