Ικανοποίηση Τσιρίδου για Προϋπολογισμό-«Βασίζεται στις πολιτικές ΔΗΣΥ»

Ικανοποίηση για το ότι ο κρατικός προϋπολογισμός 2024 είναι πλεονασματικός, εξέφρασε η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Φωτεινή Τσιρίδου, στην ομιλία της κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα, σημειώνοντας ότι σε μεγάλο ποσοστό ο προϋπολογισμός βασίζεται σε όσα έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Εξέφρασε ανησυχία για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου κατά 14% και για την αποδέσμευση σχεδόν 2.500 θέσεων εργασίας σε εννιά μήνες, προσθέτοντας ότι ο ΔΗΣΥ πρότεινε πολλές βελτιώσεις, όπως η προώθηση της φορολογίας επί του οικογενειακού εισοδήματος.

Αναφορικά με τον τομέα της Δικαιοσύνης, η κ. Τσιρίδου σημείωσε ότι η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έκανε άλματα. Είπε ότι η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ προώθησε τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου, και άσκησε κριτική στην παρούσα Κυβέρνηση για καθυστέρηση στην κατάθεση των υπόλοιπων νομοσχεδίων, αναφερόμενη σε νομοσχέδια που ρυθμίζουν τις σχέσεις γονέων και τέκνων, για τη ρητορική μίσους στο διαδικτυο αλλά και για τις ψευδείς ειδήσεις (fake news).

Στα εργασιακά, έθιξε το ζήτημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, σημειώνοντας ότι χρειάζεται επίσπευση των διαδικασιών εργοδότησης για κάλυψη αποδεδειγμένων αναγκών της αγοράς εργασίας. Αναφέρθηκε ακόμα στην προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Για τον τομέα της κονωνικής πρόνοιας, σημείωσε ότι η αύξηση 5% στα επιδόματα χαμηλοσυνταξιούχων και τέκνου είναι ανεπαρκής και είπε ότι ως ΔΗΣΥ δίνουν αυξημένη βαρύτητα στα θέματα πολιτών με αναπηρία, στη στήριξη παιδιών και στην επέκταση της άδειας μητρότητας στις 26 εβδομάδες από το πρώτο παιδί.

Όσον αφορά τις Μεταφορές, είπε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει έργα εκατομμυρίων που ξεκίνησαν από τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι πρέπει να προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις. Ανέφερε ότι έχει καταθέσει πρόταση νόμου για να ξεμπλοκάρει η αναθεωρητική αρχή προσφορών από την καταχώρηση καταχρηστικών προσφυγών για δημόσια έργα. Χαιρέτισε το Park & Ride και ζήτησε την επέκτασή του στην επαρχία Λεμεσού.

Αναφορικά με την πράσινη πολιτική, ζήτησε όπως επισπευσθούν οι ενέργειες της Κυβέρνησης με βάση τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ζήτησε, ακόμα, να συνεχιστεί η Εθνική Στρατηγική «SEA Change 2030» και η Κυβέρνηση να ζητήσει αντισταθμιστικά μέτρα για τις κυρώσεις στον τομέα της ναυτιλίας.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου