Χ. Χριστόφιας: O Πρόεδρος να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη συνομιλίων

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστόφιας κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, .

Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός "προστατεύει τα μεγάλα συμφέροντα, τις τράπεζες και τα υπερκέρδη, ενώ αφήνει απροστάτευτη την κοινωνία".

«Η κατάσταση παραμένει ίδια και χειρότερη», σημείωσε, υποδεικνύοντας ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική φιλοσοφία που υπαγορεύει όσα εφαρμόζονται.

Μιλώντας για τον σχολικό εκφοβισμό, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι σοκαριζόμαστε από τον χουλιγκανισμό και τον ρατσισμό αλλά δεν αναρωτηθήκαμε μήπως βρίσκεται αλλού η αντιμετώπιση του φαινομένου. Προς τούτο, υπογράμμισε, χρειάζεται η επένδυση στην παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νεολαία. 

Αναφερόμενος στον πολιτισμό, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι τα κονδύλια που τον αφορούν αποτελούν το 0,4% του προϋπολογισμού, προσθέτοντας ότι από αυτό περιμένουν οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί να χρηματοδοτηθούν. 

Ως προς τον αθλητισμό, ο κ. Χριστόφιας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να επενδύσει σε αυτόν, προσθέτοντας ότι «εκατοντάδες αθλητικά σωματεία βρίσκονται στον αναπνευστήρα λόγω προβληματικής διαχείρισης του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλων φορέων». Ακόμη, έκανε λόγο για «παρατημένες και εγκαταλελειμμένες αθλητικές εγκαταστάσεις». 

Σε ό,τι αφορά τη νεολαία, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε μήπως η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και πολιτική για τη νεολαία. Αναφερόμενος στην πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας να δημιουργήσει ομάδα νέων για να τον συμβουλεύουν, έκανε λόγο για «παραμύθι δίχως τέλος».

Μιλώντας για το Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε ότι «η γενιά μας μεγάλωσε μετά την τουρκική εισβολή, με την πίστη ότι θα ζήσουμε την απελευθέρωση και την επανένωση».

«Η μέρα αυτή ολοένα και απομακρύνεται», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Καταληκτικά, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Δειτε Επισης

Ιδέες και προβληματισμούς συζητά με τα κόμματα ο Πρόεδρος ενόψει τριμερούς
Κλείνει ανοικτά μέτωπα και αναλαμβάνει την ευθύνη των αλλαγών ο Πρόεδρος
Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο ΥΠΕΣ για επετειακή εκδήλωση της κυπριακής ανεξαρτησίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί την άτυπη συνάντηση της Νέας Υόρκης ο Γεραπετρίτης
Ανταλλαγή απόψεων και συντονισμός ενόψει τριμερούς στο Εθνικό τη Δευτέρα
Συγκρατημένη αισιοδοξία για προοπτική επανέναρξης διαβουλεύσεων εξέφρασε ο ΥΠΕΣ
Πρόεδρος για τριμερή: Γνωρίζω τις κόκκινες μας γραμμές και ευελπιστώ ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα
Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
«Σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα, πρέπει να τιμωρούνται, έτσι θα ανακτήσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη»
Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές