Κ. Ευσταθίου: Δεν υπάρχει κάτι το νέο που να επιτρέπει την υπερψήφιση του προϋπολογισμού

Δεν υπάρχει κάτι το νέο που να επιτρέπει την υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, δήλωσε ο μεμονωμένος σοσιαλιστής βουλευτής, Κωστής Ευσταθίου, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024.

Ανέφερε πως οι δείκτες, οι στόχοι και οι αριθμοί που παρατίθενται στον προϋπολογισμό «καθορίζονται από τις Βρυξέλλες και όχι από τη Λευκωσία», προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός κινείται στα ίδια πλαίσια όπως και οι προηγούμενοι.

«Το να συζητάμε για τροπολογίες, για μείωση ή σταύρωμα δαπανών μερικών χιλιάδων ευρώ σε έναν προϋπολογισμό μερικών χιλιάδων εκατομμυρίων δεν είναι συζήτηση επί του προϋπολογισμού, είναι φληναφήματα και πομφόλυγες όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι», πρόσθεσε ο κ. Ευσταθίου και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει κάτι το νέο το οποίο να επιτρέπει την υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Είναι η ίδια η προσέγγιση με τις ίδιες ή παρόμοιες προτεραιότητες».

Ο μεμονωμένος βουλευτής αναφέρθηκε και στα της Παιδείας, λέγοντας ότι αυτή συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις ίδιες αδυναμίες του παρελθόντος. «Αντί της παιδείας και της γνώσης των σχολείων επιμένουμε σε ένα υδροκέφαλο και συγκεντρωτικό σύστημα, το οποίο εμποδίζει τον έλεγχο των ανίκανων εκπαιδευτικών και την ανάδειξη των ικανών εκπαιδευτικών», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Ευσταθίου, το κράτος δικαίου στην Κυπριακή Δημοκρατία «χωλαίνει», καθώς αγωγές και εφέσεις εκκρεμούν για δέκα χρόνια.

Για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης είπε πως αυτή περιορίζεται στα ανώτατα κλιμάκια «και έχει καταστήσει την πρωτοβάθμια δικαιοδοσία προβληματική». «Η λύση δεν είναι ο μαζικός διορισμός δικαστών, τη στιγμή που οι στενογράφοι είναι πολύ λιγότεροι από τους ίδιους τους δικαστές», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε και στους νόμους που θεσπίστηκαν για το πλαίσιο των εκποιήσεων, λέγοντας ότι "το μέλημα δεν είναι η πρόσβαση στα Δικαστήρια, το μέλημα ήταν να μην επηρεαστεί η πρακτική η οποία συνεχίζει εδώ και εννιά χρόνια με τις εκποιήσεις υπέρ των τραπεζών, εν ονόματι της ανάγκης να βρούμε επιτέλους και να τιμωρήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο