Άμεση σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση για απεσταλμένη ζήτησε ο Νίκος Γεωργίου

Προτάσσοντας το Κυπριακό στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Γεωργίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων πριν την κάθοδο της απεσταλμένης του ΟΗΕ.

Σημείωσε ότι ο χρόνος δημιουργεί τετελεσμένα και ζήτησε η πολιτική ηγεσία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες και να επιδιώξουν επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά.

Ασκώντας κριτική προς τον Πρόεδρο, είπε ότι οι προτάσεις του για διορισμό απεσταλμένου από την ΕΕ δεν βρήκαν ανταπόκριση, ενώ και η συναντίληψη για την Πύλα και οι αναφορές σε «αόρατα» μέτρα στον Άγιο Δομέτιο δεν έφεραν αποτελέσματα.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό, σημείωσε ότι οι πολιτικές της δεκαετίας ΔΗΣΥ δημιούργησαν συνθήκες ανθεκτικότητας για να αντιμετωπίζονται σήμερα εξωγενείς κρίσεις. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τινάξουμε στον αέρα τις θυσίες του κυπριακού λαού», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οφείλουμε να κρατήσουμε ασφαλή την πορεία της χώρας σε δημοσιονομική πειθαρχία.

Σημείωσε ότι χωρίς τη θετική ψήφο του ΔΗΣΥ ο προϋπολογισμός δεν εγκρίνεται. Υπογράμμισε ότι «ασκούμε θεσμικά και συνειδητά τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση» κάνοντας λόγο για «αντιφάσεις» και «προχειρότητες» της κυβέρνησης και για αυξήσεις των ανελαστικών δαπανών και σημειώνοντας την αύξηση κρατικού μισθολογίου κατά 14%, και τις «θέσεις ρεκόρ»,  όπως είπε, στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Γεωργίου ζήτησε να ενισχυθεί η μεταρρυθμιστική ατζέντα και να προχωρήσει η φορολογική μεταρρύθμιση για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στην προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης, ψέγοντας την για απουσία συντονισμού και διάστασης προγραμματικού λόγου με πράξεις. Αναφερόμενος στο σχέδιο ΚΤίΖΩ, είπε ότι απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων προσφύγων, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του που η πρώτη παραπομπή νόμου του Προέδρου αφορούσε τον νόμο για τη διενέργεια μελέτης στατικής επάρκειας από τον Κηδεμόνα τ/κ περιουσιών.

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος