Άμεση σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση για απεσταλμένη ζήτησε ο Νίκος Γεωργίου

Προτάσσοντας το Κυπριακό στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Γεωργίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων πριν την κάθοδο της απεσταλμένης του ΟΗΕ.

Σημείωσε ότι ο χρόνος δημιουργεί τετελεσμένα και ζήτησε η πολιτική ηγεσία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες και να επιδιώξουν επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά.

Ασκώντας κριτική προς τον Πρόεδρο, είπε ότι οι προτάσεις του για διορισμό απεσταλμένου από την ΕΕ δεν βρήκαν ανταπόκριση, ενώ και η συναντίληψη για την Πύλα και οι αναφορές σε «αόρατα» μέτρα στον Άγιο Δομέτιο δεν έφεραν αποτελέσματα.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό, σημείωσε ότι οι πολιτικές της δεκαετίας ΔΗΣΥ δημιούργησαν συνθήκες ανθεκτικότητας για να αντιμετωπίζονται σήμερα εξωγενείς κρίσεις. «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τινάξουμε στον αέρα τις θυσίες του κυπριακού λαού», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οφείλουμε να κρατήσουμε ασφαλή την πορεία της χώρας σε δημοσιονομική πειθαρχία.

Σημείωσε ότι χωρίς τη θετική ψήφο του ΔΗΣΥ ο προϋπολογισμός δεν εγκρίνεται. Υπογράμμισε ότι «ασκούμε θεσμικά και συνειδητά τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση» κάνοντας λόγο για «αντιφάσεις» και «προχειρότητες» της κυβέρνησης και για αυξήσεις των ανελαστικών δαπανών και σημειώνοντας την αύξηση κρατικού μισθολογίου κατά 14%, και τις «θέσεις ρεκόρ»,  όπως είπε, στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Γεωργίου ζήτησε να ενισχυθεί η μεταρρυθμιστική ατζέντα και να προχωρήσει η φορολογική μεταρρύθμιση για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στην προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης, ψέγοντας την για απουσία συντονισμού και διάστασης προγραμματικού λόγου με πράξεις. Αναφερόμενος στο σχέδιο ΚΤίΖΩ, είπε ότι απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων προσφύγων, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του που η πρώτη παραπομπή νόμου του Προέδρου αφορούσε τον νόμο για τη διενέργεια μελέτης στατικής επάρκειας από τον Κηδεμόνα τ/κ περιουσιών.

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία