Χ. Σενέκης: Ο προϋπολογισμός αντικατοπτρίζει τις πολιτικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης

Ο προϋπολογισμός αντικατοπτρίζει τις πολιτικές προτεραιότητες και ευαισθησίες της παρούσας Κυβέρνησης, ανέφερε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Σενέκης.

Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, ο κ. Σενέκης ανέφερε ότι, ως προς το μεταναστευτικό ζήτημα, «για πρώτη φορά, ύστερα από σχεδόν 15 χρόνια, λαμβάνονται σοβαρά μέτρα που έχουν μειώσει δραστικά τις εισροές παράτυπων μεταναστών και έχουν αυξήσει σημαντικά τις επιστροφές στις χώρες προέλευσης». 

Σε ό,τι αφορά τις πληθωριστικές πιέσεις που βιώνουμε τα δυο τελευταία χρόνια, ο κ. Σενέκης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση υιοθέτησε οριζόντια και στοχευμένα μέτρα στήριξης της κοινωνικής συνοχής, που επιχειρούν να μειώσουν το κόστος των ειδών πρώτης ανάγκης, της Ενέργειας και της στέγασης. 

Εν συνεχεία, χαιρέτισε την υπερψήφιση της σύστασης ειδικών δικαστηρίων και της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, που μαζί με το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι δόσης», όπως είπε, «θέτουν σε ισχύ ένα ολοκληρωμένο δίχτυ προστασίας για τους δανειολήπτες που το έχουν ανάγκη». 

Αναφερόμενος στην προσφυγική πολιτική, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ χαιρέτισε την αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών που ενεργοποίησε το ολιστικό σχέδιο αναδόμησης και επιδιόρθωσης 43 προσφυγικών πολυκατοικιών, καθώς και την αύξηση του επιδόματος ενοικίου στους εκτοπισθέντες. 

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Σενέκης τόνισε ότι αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα η διάρρηξη του αδιεξόδου, προσθέτοντας ότι «μια αντικειμενική καταγραφή θα δείξει ποια πλευρά είναι έτοιμη για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ποια όχι». Όπως είπε, «η προσέγγιση της Τουρκίας στο Κυπριακό παραμένει προκλητικά αδιάλλακτη και επικίνδυνα επεκτατική». 

Μιλώντας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο κ. Σενέκης επεσήμανε την ανάγκη για στρατηγική ήττα των τρομοκρατών της Χαμάς. «Η Κύπρος οφείλει να αποτελέσει ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα κατεχόμενα δεν θα μετατραπούν σε καταφύγιο υπόθαλψης τρομοκρατών της Χαμάς. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Ευγνωμοσύνη ΟΗΕ για ανθρωπιστικό διάδρομο-«Oı HΠΑ και η Κύπρος αύξησαν την ανθρωπιστική βοήθεια»