Επιμόρφωση σχολικών συνεργατών Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η καθιερωμένη ενημέρωση/επιμόρφωση των σχολικών συνεργατών της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ), οι οποίοι εργοδοτούνται σε σχολικές μονάδες Προδημοτικής/Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του εναλλακτικού προγράμματος ΟΑΠ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι σκοπός είναι η διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας όσων σχολικών συνεργατών/συνεργάτιδων χρησιμοποιούν εις βάθος τον Οδηγό Δράσης/Εγχειρίδιο Σχολικού Συνεργάτη ΟΑΠ, αλλά και η παρουσίαση πολλών άλλων καινοτόμων εφαρμογών που υλοποιούνται υπό την καθοδήγηση του σχολείου και των Λειτουργών ΟΑΠ ανά επαρχία.

Στο πρώτο μέρος που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, απηύθυνε χαιρετισμό η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης και Γενική Συντονίστρια της ΟΑΠ, Δρ.Ειρήνη Ροδοσθένους, σημειώνοντας τη σημαντικότητα του ρόλου του Σχολικού Συνεργάτη/Συνεργάτιδας και ως εκ τούτου την ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση και ενδυνάμωση. Τόνισε, επίσης, το πλαίσιο συνεργασίας των Σχολικών Συνεργατών/Συνεργάτιδων με τους/τις Λειτουργούς της ΟΑΠ, όπως και κυρίως με τις σχολικές μονάδες.

Ακολούθως, οι Λειτουργοί της ΟΑΠ Δημοτικής Εκπαίδευσης Γιώτα Λαμπριανού, Ανδρονίκη Αντωνίου και Στέλλα Χριστοφόρου, παρουσίασαν αντίστοιχα, τον ρόλο του Σχολικού Συνεργάτη/ιδας, τα καθήκοντα και τους άξονες δράσης τους, καθώς και εισηγήσεις για εφαρμογή εναλλακτικών εργασιών και δραστηριοτήτων με παραδείγματα.

Επιπρόσθετα, οι Λειτουργοί της ΟΑΠ Μέσης Εκπαίδευσης, Σάββας Ιωαννίδης και Λία Γεωργιάδου και η Λειτουργός ΟΑΠ Δημοτικής Ντίνα Κουφαλίδου, απάντησαν σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους/τις Σχολικούς/ές Συνεργάτες/Συνεργάτιδες ΟΑΠ σχετικά με τον ρόλο και τα καθήκοντά τους.

Τα ζητήματα αυτά τέθηκαν ύστερα από στοχευμένο ερωτηματολόγιο της Υπηρεσίας, που προηγήθηκε τής εν λόγω επιμορφωτικής ενημέρωσης, όπως αναφέρεται.

Στο δεύτερο μέρος, η Λειτουργός της ΟΑΠ Μέσης Εκπαίδευσης Νίκη Νικολάου παρουσίασε και συντόνισε Σχολικούς/ές Συνεργάτες/Συνεργάτιδες της Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι/ες παρουσίασαν με τη σειρά τους καλές πρακτικές που υλοποίησαν τη φετινή σχολική χρονιά στα σχολεία που εργοδοτούνται μέσω του Εναλλακτικού Προγράμματος ΟΑΠ, αλλά και σημαντικές δράσεις προηγούμενων ετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλήρωση Τζόκερ-Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17 εκατ. ευρώ
Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών
Θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για τον παιδικό καρκίνο η Βουλή
Συμβουλές Δήμου Λεμεσού προς δημότες ενόψει βροχοπτώσεων
Υπέρ επιμήκυνσης πληρωμής εξωδίκων και αύξησης ορίου βαθμών ποινής ο Βαφεάδης
Στη Νομική Υπηρεσία το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο για τα ασθενοφόρα
Παράταση μεταφοράς ευθύνης ελέγχου επικίνδυνων οικοδομών σε ΕΟΑ ως Μάρτιο 2025