Χρονιά εκλογών στην ΠΟΕΔ το 2024-Επαναδιεκδικεί την προεδρία η Μύρια Βασιλείου

Τον Μάιο του 2024 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για ανάδειξη ηγεσίας και σύνθεσης των συλλογικών οργάνων στην ΠΟΕΔ. Ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, βέβαιη είναι η επαναδιεκδίκηση της προεδρίας από τη νυν πρόεδρο, Μύρια Βασιλείου. Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, προερχόμενη από την παράταξη ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, στις εκλογές του 2020 είχε καταφέρει να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Η προεκλογική περίοδος αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς η τελευταία τετραετία ήταν γεμάτη από εξελίξεις και σημαντικές κατακτήσεις, τόσο εκπαιδευτικές όσο και εργασιακές. Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση που κλήθηκε να διαχειριστεί η ΠΟΕΔ τα τελευταία χρόνια ήταν η πανδημία. Την τετραετία που πέρασε, ψηφίστηκε η νομοθεσία που αφορά στο νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο, το οποίο αποκαθιστά χιλιάδες εκπαιδευτικούς που για δέκα και πλέον χρόνια ήταν ανασφάλιστοι, γίνεται συμφωνία μεταξύ ΥΠΑΝ και ΠΟΕΔ σε ό,τι αφορά στην επέκταση του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος σε Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση, καταργείται η αγορά υπηρεσιών στα προγράμματα ΔΡΑΣΕ και στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία και γίνεται τριετής σχεδιασμός μείωσης των έκτακτων εκπαιδευτικών σε Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα τροχοδρομήθηκε η εγκατάσταση κλιματιστικών σε αίθουσες διδασκαλίας, ένα από τα πάγια αιτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ αποτράπηκε η εισαγωγή της «πολιτικής των κουπονιών» στην Προδημοτική Εκπαίδευση.

Δειτε Επισης

Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους