Χρονιά εκλογών στην ΠΟΕΔ το 2024-Επαναδιεκδικεί την προεδρία η Μύρια Βασιλείου

Τον Μάιο του 2024 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για ανάδειξη ηγεσίας και σύνθεσης των συλλογικών οργάνων στην ΠΟΕΔ. Ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, βέβαιη είναι η επαναδιεκδίκηση της προεδρίας από τη νυν πρόεδρο, Μύρια Βασιλείου. Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, προερχόμενη από την παράταξη ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, στις εκλογές του 2020 είχε καταφέρει να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων.

Η προεκλογική περίοδος αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς η τελευταία τετραετία ήταν γεμάτη από εξελίξεις και σημαντικές κατακτήσεις, τόσο εκπαιδευτικές όσο και εργασιακές. Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση που κλήθηκε να διαχειριστεί η ΠΟΕΔ τα τελευταία χρόνια ήταν η πανδημία. Την τετραετία που πέρασε, ψηφίστηκε η νομοθεσία που αφορά στο νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο, το οποίο αποκαθιστά χιλιάδες εκπαιδευτικούς που για δέκα και πλέον χρόνια ήταν ανασφάλιστοι, γίνεται συμφωνία μεταξύ ΥΠΑΝ και ΠΟΕΔ σε ό,τι αφορά στην επέκταση του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος σε Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση, καταργείται η αγορά υπηρεσιών στα προγράμματα ΔΡΑΣΕ και στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία και γίνεται τριετής σχεδιασμός μείωσης των έκτακτων εκπαιδευτικών σε Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα τροχοδρομήθηκε η εγκατάσταση κλιματιστικών σε αίθουσες διδασκαλίας, ένα από τα πάγια αιτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ αποτράπηκε η εισαγωγή της «πολιτικής των κουπονιών» στην Προδημοτική Εκπαίδευση.

Δειτε Επισης

Κάνει λόγο για στοχοποίηση των λειτουργών των ΥΚΕ η ΠΑΣΥΔΥ-«Καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες»
Προκαλεί αδυναμίες η αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό ψυχολόγων στη διαχείριση βίας και παραβατικότητας
Μοχλός πίεσης προς τους ιδιοκτήτες επικίνδυνων οικοδομών η αυστοροποίηση της νομοθεσίας-Όσα αλλάζουν
Καίει το Υπ. Υγείας η έκθεση της Ελεγκτικής-Μοίραζε χορηγίες σε φορείς που έλαβαν επιδοτήσεις από άλλα Υπουργεία
Διαμαρτυρία το απόγευμα της Τετάρτης για αποκοπές φωτοβολταϊκών έξω από το Προεδρικό
«Δεν ήταν απλώς κάτοικος του Ριζοκαρπάσου, αλλά η ψυχή του»-Κηδεύτηκε η εγκλωβισμένη Ελένη Βελούνια
Μόνο με έκδοση βίζας για όσους ταξιδεύουν προς Ηνωμένο Βασίλειο από 2 Απριλίου
Σκέπασε την Κύπρο η σκόνη-Συστάσεις του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Ήρθησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στα υπεραστικά λεωφορεία
Σωρεία καταγγελιών για περιπτώσεις ΑμεΑ που μένουν εκτός αγοράς εργασίας-«Υπάρχει κυνηγητό»