Σουβλίζει η τιμή του αρνιού-Κατακλύζουν τις υπεραγορές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι οι καταναλωτές

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και ήδη οι καταναλωτές έχουν κατακλύσει μικρές και μεγάλες υπεραγορές, ώστε να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα υλικά για να μην τους λείψει τίποτα από το εορταστικό τραπέζι, το ο οποίο για άλλη μια χρονιά. θα κοστίσει ακριβά.

Ένα από τα βασικά εδέσματα του τραπεζιού, είναι και η σούβλα, για την οποία όπως φαίνεται θα πρέπει οι καταναλωτές να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, εάν βέβαια επιλέξουν το αρνί που έχει την τιμητική του, αφού κατατάσσεται στο κρέας με την μεγαλύτερη τιμή, η οποία αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο αυτή την εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER o πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, εξήγησε ότι οι τιμές των κρεάτων, χοιρινού, κοτόπουλου και βοδινού, παραμένουν οι ίδιες, ωστόσο, μόνο η τιμή στο αρνί έχει ανέβει, σημειώνοντας πως πρόκειται να σκαρφαλώσει ακόμη περισσότερο. Στην παρούσα φάση, η τιμή του αρνιού κυμαίνεται στα 12 με 13 ευρώ το κιλό, ενώ θα ανέβει στα 13 με 15 ευρώ το κιλό. Όσον αφορά τις υπόλοιπες τιμές των κρεάτων, αυτές είναι στα 6 με 7 ευρώ το χοιρινό, στα 10 με 11 ευρώ το μοσχάρι με κόκκαλο και στα 3 με 4,5 ευρώ το κοτόπουλο.

Πάντως, η περισσότερη ζήτηση, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να είναι στο αρνί και ακολουθεί το χοιρινό. Λιγότερη είναι η ζήτηση για το κοτόπουλο και το βοδινό. Σύμφωνα με τον κ. Λειβαδιώτη, «ο κόσμος έχει ξεκινήσει ήδη να αγοράζει κρέας για τις γιορτές και δημιουργούν μεγάλες σειρές καθημερινώς στα κρεοπωλεία των αγορών».

Αισιοδοξία εκφράζεται ταυτόχρονα για την έντονη κινητικότητα που θα παρατηρείται στις υπεραγορές στις επόμενες ημέρες για το γιορτινό τραπέζι. Όπως ανέφερε ο Εκτελεστικός Γραμματέας τους Συνδέσμου Υπεραγορών, Αντρέας Χατζηαδάμου, «πέραν από τα προβλήματα που υπάρχουν μετά τον πόλεμο και την άνοδο των τιμών, θεωρούμε ότι ο κόσμος θα κατακλύσει την αγορά και είναι κάτι που βλέπουμε κάθε γιορτινή περίοδο. Το γιορτινό τραπέζι πάντοτε ο Κύπριος καταναλωτής, το έχει στην προτεραιότητά του, καθώς μπορεί να στερηθεί οτιδήποτε άλλο, αλλά το γιορτινό τραπέζι είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή για τις οικογένειες και είναι κάτι που είμαστε σίγουροι θα συμβεί και φέτος».

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, η κορύφωση των επισκέψεων στις υπεραγορές, αναμένεται την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, αφού ως γνωστόν, οι περισσότεροι Κύπριοι τρέχουν για τα ψώνια τους την τελευταία στιγμή.

«Είναι η εβδομάδα της κορύφωσης της δουλειάς των υπεραγορών, πριν από τα Χριστούγεννα όπου υπάρχει η περισσότερη κίνηση, με τις υπεραγορές αλλά και τις πιο μικρές αγορές να είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους στον καλύτερο βαθμό. Είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και δεκάδες χρόνια στον κλάδο των υπεραγορών», είπε ο κ. Χατζηαδάμου, προσθέτοντας πως «η κίνηση στις αγορές είναι πιο έντονη, αλλά σίγουρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από τα Χριστούγεννα, θεωρούμε ότι θα είναι η αφετηρία στις αγορές από το καταναλωτικό κοινό».

Όσον αφορά τις τιμές, η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως θα είναι αρκετά καλές και προσιτές. «Είναι κάτι που έχουμε ζήσει και στο παρελθόν που υπήρχαν οι παράγοντες που δημιουργούσαν αυξήσεις στις τιμές, εντούτοις όμως, κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών, πάντοτε στον τομέα των υπεραγορών, είναι πολύ καλές. Θεωρούμε ότι και φέτος θα είναι πολύ καλές οι τιμές, λόγω του ανταγωνισμού και των προσφορών που θα υπάρχουν σε όλη την γκάμα των προϊόντων».

Από πλευράς του ο Σύνδεσμος Υπεραγορών, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπεραγορές και το μήνυμά του, όπως πάντοτε σε περιόδους κρίσης, είναι οι αγορές να είναι δίπλα στον καταναλωτή. «Επιβάλλεται να ακολουθείται αυτή η πολιτική από όλες τις υπεραγορές για τη στήριξη του πελάτη τους και να επιδεικνύουν το ανθρώπινο τους πρόσωπο», ανέφερε ο κ. Χατζηαδάμου.

Δειτε Επισης

Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων