Ευαγγέλου: Τεράστιας σημασίας η δράση του οργανωμένου εθελοντισμού στην Κύπρο

Τη σημασία της δράσης του οργανωμένου εθελοντισμού στην Κύπρο σημείωσε το Σάββατο, η Υφυπουργός Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, σε χαιρετισμό της σε φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη παράσταση του Ιδρύματος «Δύο Ζεστές Αγκαλιές, ανακοινώνοντας ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας για τον σκοπό της εκδήλωσης συνεισφέρει το ποσό των €1000.

Αφού ανέφερε ότι ο οργανωμένος εθελοντισμός υποστηρίζεται από το κράτος για να παρέχει υπηρεσίες συνεπικουρώντας το κυβερνητικό έργο, η κ. Ευαγγέλου πρόσθεσε πως ο ρόλος των εθελοντικών οργανώσεων είναι πολυδιάστατος και διευρύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής.

Συνεχίζοντας είπε ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας επιλέγει να στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία γιατί, πρωτίστως, αντλεί από την εμπειρία των ίδιων των ανθρώπων που βιώνουν τις προκλήσεις ή των οικογενειών τους, και χτίζει πολιτικές που υλοποιεί στη βάση αυτής της εμπειρίας και των βιωμάτων.

Μέσα από συνέργειες που έχει αναπτύξει διαχρονικά το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας με το οργανωμένο εθελοντικό κίνημα έχει επιτευχθεί η βελτίωση των υπηρεσιών για κάλυψη σημαντικών κοινωνικών αναγκών, όπως είναι η φροντίδα παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας, η 24ωρη και η διημερεύουσα φροντίδα ηλικιωμένων καθώς και ατόμων με αναπηρίες, οι εξειδικευμένες ανάγκες θυμάτων βίας, για τα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ασυνόδευτους ανήλικους και άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι στο πλαίσιο αυτό και μέσα από τo Σχέδιo Κρατικών Ενισχύσεων, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας παρέχει σε ετήσια βάση οικονομική στήριξη σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και σε αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης που λειτουργούν προγράμματα στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας, συμπληρώνοντας ότι το 2023 το Υφυπουργείο παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους πέραν των €17 εκατ., ενώ για το 2024 οι δαπάνες υπολογίζονται σε €19 εκατ.

Δειτε Επισης

Κλήρωση Τζόκερ-Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17 εκατ. ευρώ
Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών
Θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για τον παιδικό καρκίνο η Βουλή
Συμβουλές Δήμου Λεμεσού προς δημότες ενόψει βροχοπτώσεων
Υπέρ επιμήκυνσης πληρωμής εξωδίκων και αύξησης ορίου βαθμών ποινής ο Βαφεάδης
Στη Νομική Υπηρεσία το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο για τα ασθενοφόρα
Παράταση μεταφοράς ευθύνης ελέγχου επικίνδυνων οικοδομών σε ΕΟΑ ως Μάρτιο 2025