Οι αυξημένες ανάγκες για πακέτα αγάπης, η μεγάλη θέληση των γιαγιάδων και η έκκληση στον κόσμο

Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, μα το Σπίτι της ΕΚΥΣΥ στο Καϊμακλί με πρωτοστατούντων της κ. Κάτιας Λουκά και της κ. Σταυρούλας Φιλίππου συνεχίζει να μοιράζει απλόχερα αγάπη σε άπορες οικογένειες, εν μέσω των εορτών τόσο των Χριστουγέννων, όσο και του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:«Παίρνουμε κρυφά πακέτα σε σπίτια, έχει ανθρώπους που δεν έχουν ούτε λεμόνι»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι δύο ηγετικές μορφές του Σπιτιού της ΕΚΥΣΥ τρέχουν για την υλοποίηση των πακέτων αγάπης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ώστε αυτές τις γιορτινές ημέρες να έχουν στο τραπέζι τους τα απαραίτητα. Η δίψα τους για ζωή και οι αντοχές τους σε αυτό το λειτούργημα που κάνουν για χρόνια, είναι ασύλληπτες, αφού εργάζονται σκληρά, με το ίδιο πάθος και την ίδια πίστη, ώστε όλοι οι συνάνθρωποί μας να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές τις άγιες μέρες.

Φέτος, μπορεί η ανταπόκριση του κόσμου να είναι λίγο καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, που είχε επηρεαστεί λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο αυξημένες είναι και οι ανάγκες του κόσμου που χρειάζεται τη στήριξή τους. Την τελευταία πενταετία που τις επισκεπτόμαστε ανελλιπώς τέτοια εποχή, παρατηρείται μια συνεχόμενη αύξηση των αναγκών, αφού οι οικογένειες που χρειάζονται στήριξη είναι όλο και περισσότερες.

409419100_267761259626702_5260725480055490783_n

Για παράδειγμα το 2021, τα πακέτα αγάπης που δημιούργησαν ήταν λίγο περισσότερα από εξήντα, ενώ πέρυσι ξεπέρασαν τα εβδομήντα. Δυστυχώς, φέτος η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, αφού εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Παρόλα αυτά, γνωρίζουν ότι με τη στήριξη του κόσμου, που κάθε χρόνο είναι δίπλα τους, θα τα καταφέρουν, ώστε να προσφέρουν χαρά, αλλά κυρίως ψυχική δύναμη σε όσους την χρειάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πώς να περάσουμε καλά τις γιορτές όταν οι διπλανοί μας δεν έχουν ούτε γάλα;»

Ο κόσμος προσφέρει επώνυμα και ανώνυμα

Όπως μας περιέγραψαν, ο κόσμος μεταβαίνει στο Σπίτι της ΕΚΥΣΥ, παραδίδοντας τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει, είτε επώνυμα, είτε ζητώντας να κρατηθεί η ανωνυμία τους.

Αρκετοί, επιλέγουν να αφήσουν πράγματα στο κατώφλι του σπιτιού, όταν αυτό είναι κλειστό, ώστε να μην γνωρίζει κανείς ότι προσφέρουν, αυτό είναι εξάλλου και το νόημα της προσφοράς, αλλά και της αλληλεγγύης.

Για του λόγου το αληθές, συναντηθήκαμε με την κ. Σταυρούλα Φιλίππου στην εξώπορτα του Σπιτιού, στις 9:00 το πρωί, την ώρα που ήταν έτοιμη να ανοίξει για να αρχίσουν δουλειά. Μπροστά στην είσοδο ήταν πέντε με έξι μεγάλες σακούλες γεμάτες πράγματα, που άφησε κάποιος είτε το πρωί, είτε από το προηγούμενο βράδυ μετά που έκλεισαν. Επέλεξε την ανωνυμία, μα η κ. Σταυρούλα μέσα από αυτό το άρθρο θέλει να τον ευχαριστήσει, όπως θέλει να ευχαριστήσει και όλους όσους συνεισφέρουν καθημερινά και δεν τους γνωρίζει.

409419106_821482609667059_4059620943626337386_n

Αυτή την εβδομάδα που διανύουμε, όσα τρόφιμα και άλλα υλικά παραληφθούν, θα χρησιμοποιηθούν για την ετοιμασία των πακέτων, τα οποία θα δοθούν πριν τα Χριστούγεννα στις άπορες οικογένειες της περιοχής.

«Στα πακέτα βάζουμε κιμά, ελαιόλαδο, κοτόπουλο, ρύζι, ζάχαρη, χαλούμι, μελομακάρονα και οτιδήποτε άλλο μας φέρει ο κόσμος. Να πω ακόμα ότι από τα χρήματα που μας δίνει ο κόσμος, μπορούμε να αγοράσουμε κι άλλα πράγματα, αναλόγως των αναγκών μας», σημείωσε η κ. Κάτια.

Έκανε και φέτος έκκληση στις νοικοκυρές να ανοίξουν τα ντουλάπια τους και είναι σίγουρη πως θα βρουν κάτι να δώσουν για τα πακέτα αγάπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι γιαγιούλες που στηρίζουν άπορους-Τραγικές ιστορίες πίσω από κλειστές πόρτες

Φέτος μαζεύουν και ρούχα για όσους τα χρειάζονται

Πέραν των πακέτων, οι δύο κυρίες, από φέτος μαζεύουν και ρούχα τα οποία δεν χρειάζονται κάποιοι συνάνθρωποί μας. Αυτά τα ξεχωρίζουν και όσα είναι σε χρήση τα δίνουν σε άπορους συνανθρώπους μας, ενώ τα υπόλοιπα τα βάζουν σε κάδο ανακύκλωσης που βρίσκεται έξω από το Σπίτι της ΕΚΥΣΥ.

Ως ανταμοιβή λαμβάνουν ένα ποσό από τα ρούχα που βάζουν στην ανακύκλωση, το οποίο διαθέτουν για οτιδήποτε χρειάζονται ώστε να συντηρήσουν το Σπίτι ή να αγοράσουν κάποια υλικά για τα πακέτα τους.

Η κ. Σταυρούλα απηύθυνε λοιπόν κάλεσμα σε οποιοδήποτε έχει ρούχα που δεν τα χρειάζεται να τα τοποθετήσει σε μια σακούλα και να τους τα πάρει, ώστε να τα δώσουν σε όσους έχουν ανάγκη ή να τα ανακυκλώσουν στον κάδο έξω από το Σπίτι της ΕΚΥΣΥ.

Για όσους δεν γνωρίζουν που είναι το Σπίτι που ασκούν το λειτούργημα η κ. Κάτια και η κ. Σταυρούλα, μπορούν να το βρουν στην οδό Αγίου Ιλαρίωνος, πλησίον της υπεραγοράς Παπαγιάννης.

410071313_2676887599133307_4006743050404413641_n

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»