Επαφές Οικολόγων με Λεβέντ για το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Στόχος η συμπερίληψη ενός Τ/κ

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών βρίσκεται σε συζητήσεις με το Κίνημα Γιασεμί, του οποίου ηγείται ο Τ/κ δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, για μια ενδεχόμενη συνεργασία του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο Κινημάτων, υπό τους Γιώργο Περδίκη και Σενέρ Λεβέντ.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως δεν υπήρξε κατάληξη κατά τη συνάντησή τους, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια για συνεργασία θα συνεχιστεί και προς τούτου θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του REPORTER, αναμένεται ότι το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές θα αποτελείται από τρεις γυναίκες και τρεις άντρες και τουλάχιστον ένα πρόσωπο θα προέρχεται από την τ/κ κοινότητα. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με κάποιους Τουρκοκύπριους, ώστε να εξευρεθεί ο κατάλληλος υποψήφιος.

Σημειώνεται ότι επαφές με Τουρκοκύπριους και τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ότι αφορά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αν και δεν πρωταγωνιστούν, οι Οικολόγοι συμμετέχουν στις συζητήσεις ανάμεσα στα υπόλοιπα κόμματα για συνεργασίες σε ό,τι αφορά τα υψηλόβαθμα αξιώματα, ενώ έχουν κατ’ ιδίαν επαφές και με τους ίδιους τους υποψηφίους. Πέραν της υποστήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Παλιού για τον Δήμο της Ανατολικής Πάφου, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί, φαίνεται επίσης να κλειδώνει η στήριξη στον Γιάννη Τσουλόφτα για τον Επαρχιακό Οργανισμό Λεμεσού και του Παντελή Ευτυχίου Γεωργίου για τον Δήμο της Δυτικής Λεμεσού. Σημειώνεται πως πρόκειται για τρεις υποψηφιότητες τις οποίες αναμένεται να υποστηρίξει και το ΑΚΕΛ.

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους για τα Δημοτικά Συμβούλια, η αστική Λευκωσία ήταν ανέκαθεν ένα καλό πεδίο δράσης για τους Οικολόγους. Διαθέτουν ήδη δημοτικούς συμβούλους σε αρκετούς Δήμους, ενώ και οι δύο από τους τρεις βουλευτές που εξέλεξαν το 2021, καθώς αμφότεροι οι βουλευτές τους το 2016, ήταν στην επαρχία Λευκωσίας. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνημα έχει βρει υποψηφίους για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα στην πρωτεύουσα, ακόμη κι αν αυτά δεν είναι πλήρη. Από εκεί και πέρα, η έμφαση δίνεται στη Λεμεσό, όπου οι Οικολόγοι εξέλεξαν για πρώτη φορά βουλευτή στις τελευταίες Βουλευτικές Εκλογές. Μετά την κινητοποίηση που έγινε ανάμεσα στα στελέχη, για πρώτη φορά θα υπάρχει υποψήφιος προερχόμενος από τη Μέσα Γειτονιά, ο Ανδρέας Μαυρίκιος, καθώς και ο Γιάννης Κακουλλής από τον Άγιο Αθανάσιο, με την ηγεσία να αισιοδοξεί ότι θα βρει και άλλους, ώστε να καλύψει όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Σε ό,τι αφορά τις επαρχίες Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν προχωρήσει πολύ τα ψηφοδέλτια. Ωστόσο, στόχος είναι να υπάρχει παρουσία, τουλάχιστον στον Δήμο Πάφου, τον Δήμο Λάρνακας και τον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας.

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»