Απειλούν ΗΠΑ και Ισραήλ οι Χούθι-«Κάθε εχθρική κίνηση εναντίον της Υεμένης θα έχει ολέθριες συνέπειες»

Η Υεμένη είναι καθ’ όλα έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε εχθρική κίνηση των ΗΠΑ, του Ισραήλ ή άλλης χώρας της Δύσης, υποστήριξε την Παρασκευή ο Άλι αλ Καχούμ, μέλος του πολιτικού γραφείου των Χούθι. Προειδοποίησε μάλιστα για «ολέθριες συνέπειες» σε μια τέτοια περίπτωση.

«Οι Χούθι δεν θα εγκαταλείψουν (τον αγώνα για) το Παλαιστινιακό, ανεξαρτήτως των αμερικανικών, ισραηλινών ή άλλων δυτικών απειλών», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα της Υεμένης.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ και πλοίων – που οι Χούθι θεωρούν ότι συνδέονται με ισραηλινά συμφέροντα – στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν κατάλαβα την έκρηξη, τυφλώθηκα και κάηκα, λέει ο 19χρονος που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βαλλιστικός πύραυλος κτυπά παιδικό σταθμό στο Ισραήλ
Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά
Κρυμμένες κούτες με τσιγάρα και καπνό εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο τηε Εσθονίας ο ΠτΔ-«Kοινές απόψεις για μεγάλα ζητήματα»
Παίρνει παράταση η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου
Υφ. Πρόνοιας: Συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων
Επανέφεραν 4χρονο αγοράκι που έπαθε καρδιακή ανακοπή στην παραλία των Νέων Βρασνών
ΟΗΕ: Το Ισραήλ περιμένει από τους Ευρωπαίους «σθεναρή θέση» απέναντι στο Ιράν
Κακής ποιότητας το απολυτήριο Γιαννάκη-Δεν ξεκαθάρισε από το γραφολογικό έλεγχο αν ήταν πλαστό