Κατέγραψε προβλήματα σε Άγιο Αθανάσιο και Άγιο Τύχωνα η Επιτροπή Εμπορίου

Τη συνδρομή της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής, για προώθηση της επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ζήτησαν σήμερα οι βιομήχανοι που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου και η κοινότητα Αγίου Τύχωνα, στο πλαίσιο περιοδείας μελών της Επιτροπής στη Λεμεσό.

Αρχικά, τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν την βιομηχανική Αγίου Αθανασίου, όπου ενημερώθηκαν για σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία έχουν φέρει σε απόγνωση τις διευθύνσεις συγκεκριμένων βιομηχανικών μονάδων, που εδώ και χρόνια πλημμυρίζουν έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις.

Στην παρουσία λειτουργών των αρμόδιων τμημάτων Υπουργείων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Δήμο, του ΣΑΛΑ και του ΕΒΕΛ, τα μέλη της Επιτροπής συνομίλησαν με τους επηρεαζόμενους και ανέφεραν πως το θέμα απασχολήσει συζήτηση, ενώπιον της Επιτροπής, στις 16 Ιανουαρίου 2024.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Κυριάκος Χατζηγιάννη, είπε πως έχει διαπιστωθεί πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό, διαιωνίζεται για πολύ μεγάλη περίοδο και πως «αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα υπάρξει κίνδυνος αφανισμού κάποιων επιχειρήσεων».

« Γι' αυτό καταλήξαμε σήμερα ότι, στις 16 Ιανουαρίου θα συζητηθεί ενώπιον της Επιτροπής, στην παρουσία πολιτικού προϊσταμένου, ωστόσο μέχρι τότε, η δύσκολα συντονισμένες υπηρεσίες του κράτους, γιατί είναι ουκ ολίγες, θα πρέπει να συντονιστούν», συμπλήρωσε.

Υπέδειξε ότι η Επιτροπή δεν υποβαθμίζει προσωρινές λύσεις που προωθούνται, αλλά τόνισε πως το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας «θα  πρέπει να συντονίσει τις ενέργειες προκειμένου η μόνιμη λύση να είναι έτοιμη προς υλοποίηση το συντομότερο δυνατόν».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων της περιοχής, Βάσος Δημητριάδης, δήλωσε πως είναι «λυπηρό, έπειτα από τόσα χρόνια, να αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα», ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα υποστατικά τα οποία κάθε χειμώνα πλημμυρίζουν και υφίστανται τεράστιες οικονομικές ζημιές.

«Πριν ένα χρόνο είχαμε πάλι σύσκεψη με τις αρμόδιες Αρχές, συζητήσαμε το πρόβλημα, είπαμε για τις λύσεις, αλλά δυστυχώς μετά από ένα χρόνο δεν έγινε κάτι», είπε ο κ. Δημητριάδης ,και ευχαρίστησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το ενδιαφέρον της.

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι με τις οδηγίες που δόθηκαν κατά τη σημερινή επίσκεψη των βουλευτών  «τα πράγματα να πάρουν μια πορεία για να γίνουν τελικές μελέτες από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και θα δούμε αποτελέσματα».

Ακολούθως, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής  Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού επισκέφθηκαν τον παραλιακό πεζόδρομο στον Άγιο Τύχωνα, ο οποίος έχει υποστεί ζημιές από θαλασσοταραχή που σημειώθηκε στις 26 Νοεμβρίου.

Όπως είπε, σε δηλώσεις του, ο Κοινοτάρχης Πάμπος Χαραλάμπους, υπολογίζεται πως οι ζημιές ανέρχονται σε 200 χιλιάδες ευρώ και έχει ήδη ζητηθεί οικονομική στήριξη, με επιστολές προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και τον Έπαρχο Λεμεσού.

Υπενθυμίζοντας ότι ο παραλιακός πεζόδρομος κτίστηκε το 1995 και είναι μήκους 5 χιλιομέτρων, ο κ.Χαραλάμπους είπε πως, στην πορεία των χρόνων, καταγράφηκαν άλλα τρία περιστατικά ζημιών από θαλασσοταραχή, το 2010, το 2013 και το 2020.

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της κοινότητας, ο Κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα ευχαρίστησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη στήριξή της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα