BINTEO: Χαμός στην αλβανική Βουλή-Ένταση, μπράβοι και καπνονογόνα για τη μεταναστευτική συμφωνία

Με μπράβους έγιναν δεκτοί οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στη Βουλή της Αλβανίας, σε μία προσπάθεια να μην εισέλθουν στο χώρο της ολομέλειας όπου επρόκειτο να ψηφιστεί η συμφωνία με την Ιταλία για τη δημιουργία κέντρων μεταναστών.

Στην αίθουσα δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, με τους βουλευτές να μπαίνουν τελικά από την πίσω πόρτα, ενώ η ψήφιση δεν έγινε καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας διέταξε «πάγωσε» την κύρωση της συμφωνίας του Έντι Ράμα με την Τζόρτζια Μελόνι.

Καπνογόνα και μπράβοι στη Βουλή

«Από τη στιγμή που το Δικαστήριο θα εξετάσει τη συμφωνία, η διαδικασία της κύρωσης από τη Βουλή αναστέλλεται μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 18 Ιανουαρίου 2024», όπως ανακοινώθηκε.

Την ίδια στιγμή, μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές της αντιπολίτευσης άναψαν καπνογόνα και φωτοβολίδες, ενώ μπράβοι παρακολουθούσαν.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου για τη συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να παραβιαστούν ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων

Η συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας για τη μεταφορά μεταναστών σε κέντρο φιλοξενίας σε αλβανικό έδαφος έχει προκαλέσει την οργή της αλβανικής αντιπολίτευσης, που χαιρέτισε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας κράτησε μόλις 10 λεπτά, με τους σοσιαλιστές του Έντι Ράμα να περνούν κάποια νομοσχέδια με τη χρήση πράσινων καρτών.

«Καμπανάκι» και από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη συμφωνία

Να σημειωθεί ότι και το Συμβούλιο της Ευρώπης έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου για τη συμφωνία Ιταλίας – Αλβανίας, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να παραβιαστούν ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών.

Όπως σημείωσε η επίτροπος Αανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, αυτό το «εξωχώριο καθεστώς ασύλου χαρακτηρίζεται από πολλές νομικές ασάφειες».

Εγείρει ιδίως κίνδυνο «διαφορετικής μεταχείρισης αυτών που οι αιτήσεις ασύλου θα εξετάζονται στην Αλβανία και εκείνων που θα εξετάζονται στην Ιταλία», σημείωσε η επίτροπος, τονίζοντας πως αυξάνει «τον κίνδυνο για τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες να υποστούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε πτώμα κοντά σε λεηλατημένα καταστήματα στο Λος Άτζελες
Εξοργισμένο το Ισραήλ για τις κυρώσεις κατά Υπουργών του
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσθέτει το Μονακό στον κατάλογό της με τις χώρες υψηλού κινδύνου για ξέπλυμα
Ποσότητα ναρκωτικών «μαμούθ» κατασχέθηκε στο Μεξικό-Στρατιωτική επιχείρηση σε μυστικά εργαστήρια
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Γκαλίτσια
Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αυστρία-«Σκοτεινή μέρα στην Ιστορία της χώρας μας»
Νέος «ενδυματολογικός κώδικας» για τις γυναίκες στη Συρία-Καλούνται να φορούν «φαρδιά και σεμνά» ρούχα και μπουρκίνι
Το 18ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας στοχεύει τον ενεργειακό τομέα και τράπεζες
ΗΒ, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νορβηγία ανακοίνωσαν κυρώσεις κατά των ακροδεξιών Ισραηλινών υπουργών
Οι Ρώσοι σχεδιάζουν επίθεση στο ΝΑΤΟ τα επόμενα χρόνια-«Εμείς έχουμε αποδείξεις»