Επιβεβλημένη θεωρεί το ΑΚΕΛ την σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου-Εκφράζει προβληματισμό

Τον προβληματισμό του για τον τρόπο που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αντιλαμβάνεται τον ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου εκφράζει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του, στην οποία επαναφέρει το αίτημά του για σύγκληση του Σώματος. Τονίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ενημερώνει υπεύθυνα τις πολιτικές δυνάμεις, «εκτός αν θεωρεί ενημέρωση τις στοχευμένες διαρροές στα ΜΜΕ από το Προεδρικό» και θέτει τα ζητήματα που αναμένει να συζητηθούν σε αυτό το επίπεδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της Αριστεράς, «από τις 30 του περασμένου Νοεμβρίου το ΑΚΕΛ ζήτησε με επιστολή του Γ.Γ. του Κόμματος, Στέφανου Στεφάνου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Επανέλαβε δε το αίτημά του με ανακοίνωση ημερομηνίας 7 Δεκεμβρίου. Η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου είναι επιβεβλημένη και η συνεχιζόμενη άρνηση του κ. Χριστοδουλίδη να το πράξει προκαλεί προβληματισμό για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον ρόλο του σώματος».

«Το συνεχιζόμενο διαπραγματευτικό αδιέξοδο, τα νέα τετελεσμένα που επιχειρεί η κατοχική δύναμη σε Πύλα, Άγιο Δομέτιο και Δερύνεια αλλά και το νέο ζήτημα που ανέκυψε με τα περί πρόσκλησης Ερντογάν προς τον Πρόεδρο για επίσκεψη στην Τουρκία είναι ορισμένα από τα ζητήματα που υπογραμμίζουν την ανάγκη σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου», ανέφερε.

«Το ΑΚΕΛ αναμένει από τον Πρόεδρο να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις και τους χειρισμούς στους οποίους προτίθεται να προβεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να ενημερώνει υπεύθυνα τις πολιτικές δυνάμεις, εκτός και αν θεωρεί ενημέρωση τις στοχευμένες διαρροές στα ΜΜΕ από το Προεδρικό», τόνισε.

Τέλος, το ΑΚΕΛ σημείωσε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν υπεύθυνα και ενώπιον όλων τις εκτιμήσεις και τις εισηγήσεις του για το Κυπριακό. «Ο Πρόεδρος έχει προφανώς τον τελικό λόγο για τις αποφάσεις όπως έχει και την ευθύνη για αυτές», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία