Θέματα εγκλωβισμένων εξέτασαν Αριστοτέλους και κατεχόμενες κοινότητες

Θέματα εγκλωβισμένων και άλλα θέματα που αφορούν τις κατεχόμενες περιοχές συζήτησαν η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων Άννα Αριστοτέλους και η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση η κ. Αριστοτέλους ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Επιτροπής για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Υπηρεσίας Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, ο οποίος ετοιμάστηκε στη βάση του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενημέρωσε επίσης για τους στόχους και τις δράσεις τις οποίες προγραμματίζει και προωθεί η Υπηρεσία, αλλά και για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται, οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και την κάλυψη των αναγκών του.

Αναφορά έκανε η κ. Αριστοτέλους και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες συμπολίτες μας, οι οποίοι διαβιούν στα κατεχόμενα χωριά μας και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να τα διατηρήσουν ζωντανά.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων ενημέρωσε για τις δικές της δραστηριότητες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εκκλησίες που λεηλατήθηκαν από το κατοχικό καθεστώς.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων και η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων συμφώνησαν στην από κοινού πραγματοποίηση ημερίδας η οποία θα έχει ως σκοπό τη διαφώτιση σε Κύπρο και εξωτερικό, και ειδικότερα των Πρέσβεων ξένων χωρών στην Κύπρο τόσο για το θέμα των αγνοούμενων και το δράμα των οικογενειών τους όσο και για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες.

Στη συνάντηση την Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων εκπροσώπησαν οι Ελευθέριος Αντωνίου, Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Λευκωσίας και Προεδρεύων της Επιτροπής, Μιχάλης Τζιώρτας, Κοινοτάρχης του χωριού Φλαμούδι και Πρόεδρος της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, Δημήτρης Χειλιμήντρης, Κοινοτάρχης της Πηγής επαρχίας Αμμοχώστου, Ανδρέας Μιχαήλ, Κοινοτάρχης Φιλιάς της επαρχίας Λευκωσίας, Γεώργιος Αντωνίου, Κοινοτάρχης Βώνης της επαρχίας Λευκωσίας και Ανδρούλα Γρηγορίου, Γραμματέας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο