Καταδικάστηκε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο που μετέδωσε γυμνά πλάνα φιναλίστ σε καλλιστεία

Δύο φιναλίστ του διαγωνισμού ομορφιάς Miss France 2019 κατάφεραν να καταδικαστεί το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 και η εταιρεία παραγωγής Endemol για την προβολή, σε απευθείας μετάδοση, κατά τη διάρκεια της τελετής, του γυμνού στήθους τους, ενώ άλλαζαν κοστούμια στα παρασκήνια, μεταδίδει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι δύο εταιρείες καταδικάστηκαν χθες να καταβάλουν 40.000 ευρώ σε κάθε μία από τις ενάγουσες (Μις Ακιτέν και Μις Κορσική) εξ ονόματος του δικαιώματος στην εικόνα, του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και για ηθική βλάβη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του δικαστηρίου της Λιλ (βόρεια), οι οποίες περιήλθαν στη γνώση του AFP.

Οι δικαστές έκριναν πως οι ταυτότητες των εναγουσών μπορούν να αναγνωριστούν και ότι καμία άδεια δεν δόθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να καταγραφούν ενώ ήταν γυμνές.

Σύμφωνα με τις δικηγόρους τους, Κατρίν Λαφορέ και Βιολέν ντε Φιλίπις, επίσης εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης Osez le féminisme, μία κάμερα είχε εγκατασταθεί από την εταιρεία παραγωγής στα βεστιάρια «χωρίς να έχουν ενημερωθεί» σχετικά οι συμμετέχουσες στον διαγωνισμό.

«Αυτές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σημαντικές στον βαθμό όπου επιτρέπουν να υπενθυμίζεται πως τα σώματα των υποψηφίων και των γυναικών γενικότερα δεν αποτελούν αγαθό που βρίσκεται στη διάθεση των εταιρειών παραγωγής», επισημαίνουν σε ένα δελτίο Τύπου.

«Τα πλάνα που καταγράφηκαν (…) μεταδόθηκαν ζωντανά τη 15η Δεκεμβρίου του 2018 στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 μπροστά σε σχεδόν 8 εκατομμύρια τηλεθεατές, όπως και στους ψηφιακούς φορείς του δικτύου, ιδίως στην ψηφιακή πλατφόρμα MY TF1», υπογράμμισαν οι δικηγόροι, προσθέτοντας πως «συνεχίζουν, ακόμα και σήμερα, να κυκλοφορούν κυρίως σε ιστοτόπους πορνογραφικού περιεχομένου».

Σε επαφή με το Γαλλικό Πρακτορείο, το τηλεοπτικό δίκτυο TF1 και η εταιρεία παραγωγής Endemol δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει σχετικά με την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών
Οργή στη Νιγηρία για τον ομαδικό γάμο 100 κοριτσιών και νεαρών γυναικών
Η Λετονία συνέλαβε δύο υπόπτους για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: «Είστε προδότες... ζήτω η Ουκρανία» φώναζε ο Τσιντούλα σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Σλοβακία
Οι Χούτι απειλούν με νέες επιθέσεις σε όλα τα πλοία που έχουν προορισμό το Ισραήλ
Διχάζει την Ευρώπη η απόφαση 28χρονης Ολλανδής να υποβληθεί σε ευθανασία λόγω ψυχικής ασθένειας
Αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Άμστερνταμ λόγω καπνών στο πιλοτήριο
Καταγγελίες για συνομωσία μαφιόζων, δικαστικών και αστυνομίας κατά της κυβέρνησης Ερντογάν
Ο Μαχμούντ Αμπάς κατηγορεί τη Χαμάς ότι έδωσε προσχήματα στο Ισραήλ για να επιτεθεί στη Γάζα