Τον Φεβρουάριο 2024 η τελική λύση για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης

Tον Φεβρουάριο του 2024 αναμένεται η τελική λύση για το νέο Σύστημα Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, αναφέρει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, σε δήλωσή του, σημειώνοντας ότι, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου.

Ο κ. Χατζηζαχαρίας αναφέρει ότι τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023, τίθεται σε πιλοτική λειτουργία το νέο Σύστημα Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης της χώρας, ενώ αναμένεται η τελική λύση του τον Φεβρουάριο του 2024. 

«Έχουμε εργαστεί με μεθοδικότητα και ακρίβεια και πάντοτε σε συνεννόηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Ανώτατο Δικαστήριο, ούτως ώστε να παραδώσουμε τόσο στους πολίτες όσο και στους ίδιους τους νομικούς ένα εύχρηστο, απλοποιημένο και αποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο θα παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους μόνο ψηφιακά», αναφέρει ο Υφυπουργός.  

«Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου, το οποίο απασχόλησε έντονα, με χρονοδιαγράμματα που προηγουμένως χάσαμε ως κράτος», σημειώνει, αναφέροντας ότι το Υφυπουργείο Έρευνας, επί κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, υλοποίησε αυτό το αίτημα.  

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου», αναφέρει. Επισημαίνει ότι είναι πιθανόν να προκύψουν προβλήματα, καθώς, όπως αναφέρει, κάθε νέα μεταβατική αρχή είναι δύσκολη. 

«Για οτιδήποτε προκύψει είμαστε εδώ να δώσουμε οποιαδήποτε λύση απαιτείται. Δηλώνω ότι βρισκόμαστε δίπλα τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στις Δικαστικές Αρχές», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηζαχαρίας.  

«Στόχος μας να απαλείψουμε τη γραφειοκρατία και να εξοπλίσουμε το σύστημα διακυβέρνησης με εύχρηστες ψηφιακές υπηρεσίες», σημειώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε δεύτερο δημοσιογράφο στη Ρωσία για την παραγωγή βίντεο για την ομάδα Ναβάλνι
«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή με τον νεκρό 23χρονο έξω από κλαμπ στην Ελλάδα
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Ο Αμπάς λέει ότι μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα