Τον Φεβρουάριο 2024 η τελική λύση για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης

Tον Φεβρουάριο του 2024 αναμένεται η τελική λύση για το νέο Σύστημα Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, αναφέρει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, σε δήλωσή του, σημειώνοντας ότι, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου.

Ο κ. Χατζηζαχαρίας αναφέρει ότι τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023, τίθεται σε πιλοτική λειτουργία το νέο Σύστημα Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης της χώρας, ενώ αναμένεται η τελική λύση του τον Φεβρουάριο του 2024. 

«Έχουμε εργαστεί με μεθοδικότητα και ακρίβεια και πάντοτε σε συνεννόηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Ανώτατο Δικαστήριο, ούτως ώστε να παραδώσουμε τόσο στους πολίτες όσο και στους ίδιους τους νομικούς ένα εύχρηστο, απλοποιημένο και αποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο θα παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους μόνο ψηφιακά», αναφέρει ο Υφυπουργός.  

«Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου, το οποίο απασχόλησε έντονα, με χρονοδιαγράμματα που προηγουμένως χάσαμε ως κράτος», σημειώνει, αναφέροντας ότι το Υφυπουργείο Έρευνας, επί κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, υλοποίησε αυτό το αίτημα.  

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου», αναφέρει. Επισημαίνει ότι είναι πιθανόν να προκύψουν προβλήματα, καθώς, όπως αναφέρει, κάθε νέα μεταβατική αρχή είναι δύσκολη. 

«Για οτιδήποτε προκύψει είμαστε εδώ να δώσουμε οποιαδήποτε λύση απαιτείται. Δηλώνω ότι βρισκόμαστε δίπλα τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στις Δικαστικές Αρχές», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηζαχαρίας.  

«Στόχος μας να απαλείψουμε τη γραφειοκρατία και να εξοπλίσουμε το σύστημα διακυβέρνησης με εύχρηστες ψηφιακές υπηρεσίες», σημειώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εικοσιτετράχρονος εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών
Δεκατριάχρονος με σκούτερ παρασύρθηκε από όχημα-Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
Χειροπέδες σε 48χρονο έξω από εγκαταλελειμμένη οικία-Εντοπίστηκαν στο όχημα του ναρκωτικά, μαχαίρι και ρόπαλο
Κλείνουν δρόμοι σε Λάρνακα και Λευκωσία λόγω της επίσκεψης Εμίρη Κατάρ στην Κύπρο
Έκρηξη βόμβας έξω από οικία στην Έγκωμη
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικά-Eπιχείρησαν να διαφύγουν
Με πιστόλι οι πυροβολισμοί από κουκουλοφόρο έξω από καφενείο στη Λάρνακα-Εντός του υποστατικού οι θαμώνες
Ολοκληρώνονται οι έρευνες για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ-Δύσκολα ανατρέπεται η καθαίρεση των μοναχών
Κουκουλοφόρος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα-Έρευνες στη σκηνή
Για «πρωτοφανή εκμετάλλευση» Αστυνομικών την ημέρα των εκλογών κάνει λόγο ο ΚΑΣ Ισότητα