Τον Φεβρουάριο 2024 η τελική λύση για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης

Tον Φεβρουάριο του 2024 αναμένεται η τελική λύση για το νέο Σύστημα Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, αναφέρει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, σε δήλωσή του, σημειώνοντας ότι, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου.

Ο κ. Χατζηζαχαρίας αναφέρει ότι τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023, τίθεται σε πιλοτική λειτουργία το νέο Σύστημα Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης της χώρας, ενώ αναμένεται η τελική λύση του τον Φεβρουάριο του 2024. 

«Έχουμε εργαστεί με μεθοδικότητα και ακρίβεια και πάντοτε σε συνεννόηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Ανώτατο Δικαστήριο, ούτως ώστε να παραδώσουμε τόσο στους πολίτες όσο και στους ίδιους τους νομικούς ένα εύχρηστο, απλοποιημένο και αποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο θα παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους μόνο ψηφιακά», αναφέρει ο Υφυπουργός.  

«Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου, το οποίο απασχόλησε έντονα, με χρονοδιαγράμματα που προηγουμένως χάσαμε ως κράτος», σημειώνει, αναφέροντας ότι το Υφυπουργείο Έρευνας, επί κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, υλοποίησε αυτό το αίτημα.  

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου», αναφέρει. Επισημαίνει ότι είναι πιθανόν να προκύψουν προβλήματα, καθώς, όπως αναφέρει, κάθε νέα μεταβατική αρχή είναι δύσκολη. 

«Για οτιδήποτε προκύψει είμαστε εδώ να δώσουμε οποιαδήποτε λύση απαιτείται. Δηλώνω ότι βρισκόμαστε δίπλα τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στις Δικαστικές Αρχές», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηζαχαρίας.  

«Στόχος μας να απαλείψουμε τη γραφειοκρατία και να εξοπλίσουμε το σύστημα διακυβέρνησης με εύχρηστες ψηφιακές υπηρεσίες», σημειώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Όλα τα σύνορα της ΕΕ στους νέους αμυντικούς σχεδιασμούς-«Στόχος των 27 η στρατηγική αυτονομία»
Στη δημοσιότητα έγγραφα-ντοκουμέντα για το «ξεμπάζωμα» στα Τέμπη-Ο ρόλος της Πυροσβεστικής
Κάνει ένα βήμα πίσω ο Τραμπ, παγώνει την επιβολή δασμών στο Μεξικό μέχρι τις 2 Απριλίου
«Καμία διαβούλευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία»-Το προσχέδιο της δήλωσης των 27
«Ήταν χημικό, άφησαν ανθρώπους να πεθάνουν αβοήθητοι»-Νέα συγκλονιστική μαρτυρία επιζούσας στα Τέμπη
Διαψεύδει τα περί απέλασης 240,000 Ουκρανών προσφύγων από τις ΗΠΑ ο Λευκός Οίκος-«Fake news»
Νόμιμη η κατάσχεση αρχαιοτήτων που ανευρέθηκαν από την ΚΔ σε πλοίο το 2015
Απαγγέλθηκαν άλλες δύο κατηγορίες στην Γερμανίδα σφετερίστρια-Αποφασίζει το Δικαστήριο για δίκη εντός δίκης
Έστησαν καρτέρι σε ντελιβερά, του επιτέθηκαν και τον λήστεψαν-Χειροπέδες σε δύο ανήλικους
Πυρά ΑΚΕΛ Ορμήδειας σε Αποστόλου για τη Δεκέλεια-«Είμαι καρκινοπαθής, μαθήματα όχι σε μένα», απαντά ο βουλευτής