Τον Φεβρουάριο 2024 η τελική λύση για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης

Tον Φεβρουάριο του 2024 αναμένεται η τελική λύση για το νέο Σύστημα Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, αναφέρει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, σε δήλωσή του, σημειώνοντας ότι, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου.

Ο κ. Χατζηζαχαρίας αναφέρει ότι τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023, τίθεται σε πιλοτική λειτουργία το νέο Σύστημα Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης της χώρας, ενώ αναμένεται η τελική λύση του τον Φεβρουάριο του 2024. 

«Έχουμε εργαστεί με μεθοδικότητα και ακρίβεια και πάντοτε σε συνεννόηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Ανώτατο Δικαστήριο, ούτως ώστε να παραδώσουμε τόσο στους πολίτες όσο και στους ίδιους τους νομικούς ένα εύχρηστο, απλοποιημένο και αποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο θα παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους μόνο ψηφιακά», αναφέρει ο Υφυπουργός.  

«Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου, το οποίο απασχόλησε έντονα, με χρονοδιαγράμματα που προηγουμένως χάσαμε ως κράτος», σημειώνει, αναφέροντας ότι το Υφυπουργείο Έρευνας, επί κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, υλοποίησε αυτό το αίτημα.  

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου», αναφέρει. Επισημαίνει ότι είναι πιθανόν να προκύψουν προβλήματα, καθώς, όπως αναφέρει, κάθε νέα μεταβατική αρχή είναι δύσκολη. 

«Για οτιδήποτε προκύψει είμαστε εδώ να δώσουμε οποιαδήποτε λύση απαιτείται. Δηλώνω ότι βρισκόμαστε δίπλα τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στις Δικαστικές Αρχές», υπογραμμίζει ο κ. Χατζηζαχαρίας.  

«Στόχος μας να απαλείψουμε τη γραφειοκρατία και να εξοπλίσουμε το σύστημα διακυβέρνησης με εύχρηστες ψηφιακές υπηρεσίες», σημειώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν από τις Βάσεις οι τρεις ανήλικοι μετά την καταδίωξη-Είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά
Άγρια καταδίωξη 14χρονου οδηγού στον αυτοκινητόδρομο-Από τις Χαλεπιανες κατέληξαν στην Πύλα
Ξυλοφόρτωσαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 31χρονο επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τα χρήματα του
Απουσιάζει από την οικία του ο 42χρονος Γιώργος Θεοδώρου (pic)
Στο Δικαστήριο για καταχώρηση οι υποθέσεις κατά Ησαΐα-Περιμένει ενημέρωση για το κατηγορητήριο η υπεράσπιση
Πλησιάζει η ώρα της ποινής για την ανθρωποκτονία του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Πρόκειται για αθέλητη ανθρωποκτονία»
Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε από το Εφετείο Ρώσος εκζητούμενος
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς για δολοφονία Θανάση-Προκλήσεις και βαριές κουβέντες από τον τότε σταθμάρχη