Αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε drone που εκτόξευσαν οι Χούθι

Το αντιτορπιλικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, USS Mason κατέρριψε σήμερα ένα drone που εκτόξευσαν οι Χούθι από την Υεμένη, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος άμυνας, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Το drone κατευθυνόταν προς το αντιτορπιλικό, καθώς το τελευταίο είχε αναπτυχθεί για να απαντήσει σε αναφορές για μια επίθεση σε ένα εμπορικό πλοίο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι Χούθι είχαν εξαπολύσει επίθεση κατά του πλοίου Ardmore Encounter χρησιμοποιώντας μικρά ταχύπλοα και στη συνέχεια εκτοξεύοντας δύο πυραύλους που δεν πέτυχαν το πλοίο.

Το Adrmore Encounter δεν ανέφερε ζημιές ή τραυματισμούς και συνέχισε την πορεία του, ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το περιστατικό σημειώνεται μια ημέρα μετά αφότου οι Χούθι δήλωσαν ότι έπληξαν με πύραυλο το νορβηγικό δεξαμενόπλοιο Strinda, μια ακόμη επίθεση των σιιτών ανταρτών της Υεμένης, σε διαμαρτυρία για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά από σειρά άλλων παρόμοιων επιθέσεων, το Σάββατο οι Χούθι διεμήνυσαν πως θα αναλαμβάνουν δράση στο εξής εναντίον όλων των πλοίων που κατευθύνονται στο Ισραήλ, ανεξαρτήτως του σε ποιον ανήκουν, αν δεν διανεμηθεί εσπευσμένα ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας παράλληλα τις διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες να μη συναλλάσσονται με το εβραϊκό κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Παραίτηθηκε και η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Astronomer-Ήταν μαζί με τον CEO στη συναυλία των Coldplay
Ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου επιρρίπτει ευθύνες στη Χαμάς-«Αποτυχία οι έμμεσες διαπραγματεύσεις»
Πρώτη συνάντηση υπουργών Συρίας και Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ
Οριστική η απόφαση της Γαλλίας για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης-Διεθνείς αντιδράσεις
Ουκρανία και Ρωσία εξαπέλυσαν εκατέρωθεν επιθέσεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας μετά τις συνομιλίες
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη έκρηξη στην Ιντλίμπ στη Συρία-Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
Η HR που «πιάστηκε» αγκαλιά με τον συνεργάτη της στους Coldplay παραμένει στην εταιρεία μετά την παραίτησή του
Πτώση αεροσκάφους στη Ρωσία-Νεκροί όλοι οι επιβάτες, εντοπίστηκε σε πλαγιά βουνού
Η Χαμάς απαντά στην ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση πυρός-Συνέχεια διαπραγματεύσεων στην Ντόχα
Κραδασμοί στις σχέσεις Κιέβου-ΕΕ μετά τον αμφιλεγόμενο νόμο Ζελένσκι για τους θεσμούς κατά της διαφθοράς