Έφεση για την κράτηση των τριών για το φόνο Καλογερόπουλου-Αίτημα για διεξαγωγή της δίκη σε άλλη Επαρχία

Στο Εφετείο προσφεύγουν οι τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων που παραπέμφθηκαν σε δίκη για την δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2023 στη Λεμεσό, για τους οποίους το Δικαστήριο διέταξε όπως παραμείνουν υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, αφού έκρινε πως υπάρχει κίνδυνος φυγοδικίας.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι, 44, 22 και 21 ετών, μέσω των δικηγόρων τους, έφεραν ένσταση στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για να παραμείνουν υπό κράτηση, υποδεικνύοντας μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχει μαρτυρία που να τους συνδέει με τα αδικήματα, ενώ παράλληλα ανέφεραν πως με βάση το μαρτυρικό υλικό που κατατέθηκε, δεν υπάρχει πιθανότητα καταδίκης. Επιπρόσθετα, υποστήριξαν πως δεν τίθεται θέμα μη προσέλευσης τους στη δίκη, καλώντας μάλιστα το Δικαστήριο να λάβει υπόψη πως στην περίπτωση του 21χρονου που καταζητείτο, ο ίδιος παραδόθηκε στις Αρχές, και ως εκ τούτου, ζήτησαν όπως αφεθούν ελεύθεροι με όρους.

Σημειώνεται, πως σε ότι αφορά τον τέταρτο κατηγορούμενο, 41 ετών, το γενετικό υλικό του οποίου εντοπίστηκε σε ένα από τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή της δολοφονίας, δεν έφερε ένσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενστάσεις για την κράτηση των τριών κατηγορουμένων για τον φόνο Καλογερόπουλο-Επιφυλάχθηκε η απόφαση

Ωστόσο, το αίτημα των συνήγορων υπεράσπισης απορρίφθηκε από το Δικαστήριο, το οποίο στηρίχθηκε στον κίνδυνο φυγοδικίας, λέγοντα μεταξύ άλλων, πως «στην όψη του το κατηγορητήριο παρουσιάζει πολύ σοβαρά αδικήματα και συναρτάται με το μέγιστο ύψος ποινής που προβλέπεται. Σε περίπτωση καταδίκης, θα επιφέρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης. Συνεπώς, το ενδεχόμενο διαφυγής είναι ακόμη μεγαλύτερο».

Για την εν λόγω απόφαση, έχει καταχωρηθεί έφεση από τους συνηγόρους υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι μεταξύ άλλων θεωρούν πως με βάση την μαρτυρία που υπάρχει, η οποία χαρακτηρίστηκε από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου και της Εισαγγελίας, ως περιστατική, δεν υπάρχει ορατότητα καταδίκης και πως οι πελάτες του δεν συνδέονται με τα αδικήματα.

Από εκεί και πέρα, πέραν της απόφασης του Εφετείου που αναμένεται για το θέμα της κράτησης τους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα καταχωρείται και αίτημα, ώστε η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, που αρχίζει στις 23 Ιανουαρίου, να διεξαχθεί σε Κακουργιοδικείο άλλης επαρχίας και όχι της Λεμεσού, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία. Και αυτό, λόγω της έντασης και των προπηλακισμών που καταγράφονταν σε κάθε ακροαματική διαδικασία, κάτι το οποίο είχε καταγγελθεί και ενώπιον του Δικαστηρίου από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων.

Εξού και πλέον, καταχωρείται επίσημο αίτημα, συνοδευόμενο από οπτικοακουστικό υλικό, για εκδίκαση της υπόθεσης σε άλλο Κακουργιοδικείο, διαφορετικής επαρχίας, για λόγους ασφαλείας, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις. Σημειώνεται πως στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας εκδικάζεται και η υπόθεση της Λεμεσού, που αφορά την απαγωγή και δολοφονία του 31χρονου Άγγελου Περικλέους.

Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία του Καλογερόπουλου, σημειώθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, όπου συνήθιζε να μεταβαίνει το θύμα καθημερινά, για περπάτημα ή κολύμπι. Τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, έστησαν τον παζλ της υπόθεσης σε ότι αφορά το χρονικό και τον τρόπο που έδρασαν οι δράστες, πριν και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, αφού όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, οι κάμερες δείχνουν μια ημέρα προηγουμένως, τις κινήσεις προσώπων που αφήνουν μοτοσικλέτα στο σημείο που εντοπίστηκε να φλέγεται το όχημα μετά τη διάπραξη του φόνο, ενώ καταγράφεται η πορεία τους στο ίδιο σημείο, μετά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου.

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 15 νεκροί σε τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις του ISIS κατά στρατιωτικών θέσεων στη Συρία
Προειδοποιεί ο ΟΗΕ-«Μια ισραηλινή εισβολή στη Ράφα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγή αμάχων»
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω του πολέμου στη Γάζα θα μεταφερθεί στην Ελλάδα το Άγιο Φως
Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από ελεγχόμενους από Ρωσία
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Στη φυλακή ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του στην Κρήτη-«Με προκάλεσε» είπε και δήλωσε άρρωστος
Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boieng-Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του