Ζητά διαθεσιμότητα νοσηλευτών ο ΟΚΥπΥ για το περιστατικό με ασθενή-Στο Υπ. Υγείας η έκθεση

Ενώπιον του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται η έκθεση γεγονότων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), σχετικά με την καταγγελία για νοσηλευτή που κλείδωσε ασθενή για ώρες σε μικρό δωμάτιο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από την επιστολή που στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας, ο Οργανισμός ζητά τη συνδρομή του ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα δύο νοσηλευτές του δημόσιου τομέα, οι οποίοι στελέχωναν τη βάρδια κατά την οποία σημειώθηκε το περιστατικό. Ανάμεσα στους δύο νοσηλευτές, είναι και το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στην υπόθεση, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έλαβε άδεια μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την λήψη αποφάσεων.

Όσον αφορά τρίτο νοσηλευτή που στελέχωνε τη βάρδια, πρόκειται για πρόσωπο που εργοδοτείται από τον ΟΚΥΠΥ και η περίπτωσή του αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Οργανισμού, το οποίο αναμένεται να αποφανθεί εάν εναντίον του προκύπτουν πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα.

Σημειώνεται πως στην έκθεση καταγράφονται και τα γεγονότα της υπόθεσης, ενώ την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από την Αστυνομία μετά από καταγγελία του Οργανισμού προς τις Αρχές.

Υπενθυμίζεται πως, η σοβαρή καταγγελία είχε φτάσει ενώπιον του ΟΚΥΠΥ την περασμένη βδομάδα, όταν συγγενείς ασθενή ανέφεραν πως νοσηλευτής έκλεισε τον ασθενή για ώρες σε μικρό δωμάτιου του νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν, ο ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο. Ο νοσηλευτής είπε στον ασθενή ότι θα τον μετακινήσει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω παρακολούθηση, ωστόσο μεταφέρθηκε μόνος σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η σύζυγός του ασθενή, παρά τις εκκλήσεις, τα κλάματα και τις φωνές, ο άνδρας της παρέμεινε εκεί για επτά ώρες.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο