Πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες στα κατεχόμενα-Ξεπερνούν τις 40 χιλιάδες οι Ρώσοι

Αύξηση της τάξης του 33% παρουσίασε το πρώτο 10μηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ο αριθμός των επισκεπτών που αφίχθηκαν στα κατεχόμενα μέσω των χερσαίων σημείων εισόδου και των λιμανιών, φτάνοντας το 1.520.604 άτομα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Ντιαλόγκ αναφέρεται σε στατιστικά στοιχεία σήμερα γράφοντας ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο ο αριθμός αυτός ήταν 1.141.237.

Από το 1,5 εκ. φέτος, το 1.229.000 είναι Τούρκοι πολίτες και οι υπόλοιποι πολίτες τρίτων χωρών.

Οι Ρώσοι πολίτες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων με 44.000. Ακολουθούν οι προερχόμενοι από το Ιράν με 35.764, τη Γερμανία με 25.683, την Βρετανία με 21.221, το Καζακστάν με 14.416, την Ουκρανία με 8.309, το Πακιστάν με 7.768, τη Νιγηρία με 4.783, την Κιργισία  με 2.952,  και το Ισραήλ με 438.

«Αν και σε πρόσφατες ειδήσεις υποστηρίζεται ότι η τδβκ έχει υποστεί εισροή από το Ισραήλ, τα στατιστικά που ανακοίνωσε το υπουργείο τουρισμού αποκαλύπτουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια», σημειώνει η εφημερίδα.

Ενώ ο αριθμός των Ρώσων πολιτών που ήρθαν στο νησί την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν 26 χιλιάδες, είναι αξιοσημείωτο ότι ο αριθμός αυξήθηκε στις 44 χιλιάδες φέτος, αναφέρει.

Ομοίως, ενώ ο αριθμός των Ιρανών που μετέβηκαν στα κατεχόμενα τους πρώτους 10 μήνες του περασμένου έτους ήταν 27 χιλιάδες, φέτος αυξήθηκε σε πάνω από 35 χιλιάδες.

Αν και παρατηρείται μια μικρή αύξηση στον αριθμό των Βρετανών και Γερμανών τουριστών, φαίνεται να υπάρχει σοβαρή μείωση στον αριθμό των Νιγηριανών. Ενώ ο αριθμός των Νιγηριανών που ήρθαν στα κατεχόμενα το πρώτο 10μηνο του περασμένου έτους ήταν 12.267, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 4.783 την ίδια περίοδο του τρέχοντος έτους.

Οι Ισραηλινοί πολίτες αυξήθηκαν από 1.151 σε 1.438.

Η Ντιαλόγκ δημοσίευσε χθες και στοιχεία για την κυκλοφορία αυτοκινήτων στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τα οποία ο πρώτο 10μηνο του έτους εντάχθηκαν στην κυκλοφορία 20. 618 επιπλέον οχήματα, φτάνοντας τις 385 χιλιάδες συνολικά και υποστηρίζει ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της αύξησης του πληθυσμού.

«Η κυβέρνηση της τδβκ κέρδισε 365.759.000 ΤΛ μόνο από τις ταξινομήσεις νέων οχημάτων. Έτσι, ο αριθμός των οχημάτων που κινούνται στους δρόμους της βόρειας Κύπρου έφτασε τις 385 χιλιάδες», σημειώνει η εφημερίδα - αναφερόμενη στο ψευδοκράτος και τα κατεχόμενα - και προσθέτει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι παρόλο που ο αριθμός των οχημάτων αυξάνεται διαρκώς, οι δρόμοι είναι ανεπαρκείς, δεν γίνονται εναλλακτικά οδικά έργα και δεν πραγματοποιείται συντήρηση και επισκευή των παλαιών.

Επιπλέον, τα προειδοποιητικά σήματα, τα προστατευτικά εμπόδια και η έλλειψη φωτισμού είναι σημαντικά προβλήματα, λέει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση
Οι αντιδράσεις κομμάτων για την κρίση στο μέτωπο Ελεγκτή και Εισαγγελίας-Καλεί ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλία το ΑΚΕΛ