Διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην τουρκική πολιτική στην Κύπρο ο Τατάρ

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική στην Κύπρο μετά τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Αθήνα, είπε ο Ερσίν Τατάρ στην συνάντηση με πρώην «δημάρχους» που διοργάνωσε η «προεδρία».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, οι δηλώσεις αυτές του κ. Τατάρ έγιναν χθες και μεταδόθηκαν από τ/κ ιστοσελίδες, ενώ σήμερα η «Αβρούπα» σχολιάζει πως ο Τ/κ ηγέτης μίλησε με τον κ. Ερντογάν μετά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, όπου δεν αναφέρθηκε σε λύση δύο κρατών. Μετά την συνομιλία του με τον Τούρκο Πρόεδρο, σημειώνει η Αβρούπα, ο κ. Τατάρ βγήκε και είπε ότι ‘μπορεί να περιμένει προς το παρόν η αναγνώριση’ (ΣΣ:: η δήλωση έγινε στο οικονομικό φόρουμ την Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή όπου μίλησε ο Τ/κ ηγέτης). «Δηλαδή, δεν επιμένουμε να αναγνωριστεί τώρα η τδβκ, γίνεται και να μην αναγνωριστεί! Είδατε πώς τον χειρίστηκε ο Έρντογαν;»

Να σημειωθεί δε ότι την φράση ότι η αναγνώριση μπορεί να περιμένει χρησιμοποίησε και ο «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου σε συνέντευξή του σε τουρκική ιστοσελίδα.

Στη συνάντηση με τους πρώην «δημάρχους», ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ταγίπ Ερντογάν, μετά την συνάντηση της Αθήνας κι επιβεβαίωσε – όπως είπε - ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική στην Κύπρο. Επανέλαβε ότι με την υποστήριξη της Τουρκίας, λένε στον κόσμο για τη «λύση που βασίζεται στη συνεργασία δύο ισότιμων κυρίαρχων κρατών» και πρόσθεσε ότι «μια λύση υπό ενιαία κυριαρχία εντός της ΕΕ θα οδηγήσει στο τέλος των εγγυήσεων της Τουρκίας και στην απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων».

Μέχρι να βρεθεί λύση στην Κύπρο, μπορεί να υπάρξει συνεργασία σε πολλά θέματα, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν κάθεται στο τραπέζι για να συνεργαστεί, υποστήριξε. «Για να λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα στην Κύπρο, θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα. Αντί για την Ελλάδα, που  είναι μακρινά και επικίνδυνα, μπορεί να συνδεθεί με το διασυνδεδεμένο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Τουρκίας, που είναι πιο κοντά, ασφαλέστερα και φθηνότερα». Κάναμε αυτή την πρόταση στην ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία θα εξυπηρετήσει την ανθρωπότητα, το περιβάλλον και τη φύση, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς