Ψηφοφορία για τις ρωσικές εκλογές θα διεξαχθεί και στις τέσσερις προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας

Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο θα περιλάβουν ψηφοφορία σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες διεκδίκησε ως δικό της έδαφος η Ρωσία πέρυσι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο την κεντρική εκλογική επιτροπή.

Η Ουκρανία έχει ήδη πει πως οποιαδήποτε ψηφοφορία για ρωσικές εκλογές στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα θα είναι άκυρη, και πως θα ασκήσει δίωξη σε τυχόν παρατηρητές που θα σταλούν για να επιτηρήσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η ικανότητα της Μόσχας να διεξαγάγει τις εκλογές σε αυτά που αποκαλεί "νέα εδάφη" της, είναι πολιτικά σημαντική για το Κρεμλίνο. Εγείρει όμως επιμελητειακές προκλήσεις και προκλήσεις ασφαλείας καθώς τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν μόνο εν μέρει τις τέσσερις περιοχές.

Οι περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία έχουν τεθεί υπό στρατιωτικό νόμο. Ο ισχυρισμός της Ρωσίας περί προσάρτησής τους πέρυσι, επτά μήνες μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, απορρίφθηκε ως παράνομος από την Ουκρανία και τις περισσότερες χώρες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή, σε σχόλια προς Ρώσους στρατιώτες που πολέμησαν στην Ουκρανία, πως θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος στις εκλογές του Μαρτίου, όπου δεν αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
Πέντε νεκροί στην Αυστραλία λόγω των γιγάντιων κυμάτων
Πώς οι φοιτητές του Florida State University επέζησαν από τους πυροβολισμούς, με μία τσίχλα
Κατηγορίες Ζελένσκι σε Πούτιν για την πασχαλινή εκεγχειρία-«Παίζει με ανθρώπινες ζωές»
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναστέλλει τις απελάσεις μεταναστών από τη Βενεζουέλα
Η Μόσχα λέει πως ανακατέλαβε χωριό από την Ουκρανία στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
Απαντά το επιτελείο Τραμπ για επιστολή με απειλές στο Χάρβαρντ-«Κατά λάθος στάλθηκε»
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν-Η συνάντηση Αραγτσί με τον Ιταλό ομόλογο του