Έτσι θα μπει τέλος στα ωφελήματα πρώην Προέδρων Δημοκρατίας και Βουλής-Στο τραπέζι πρόταση Νόμου

Πρόταση Νόμου με την οποία επιχειρεί να βάλει τέλος σε μια σειρά από ωφελήματα που λαμβάνουν οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του Βολτ Κύπρου, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Συγκεκριμένα η πρόταση Νόμου που κατέθεσε η κα. Ατταλίδου στη Βουλή, έχει ως στόχο την τροποποίηση της υφιστάμενης Νομοθεσίας, που προνοεί ότι μια σειρά από ωφελήματα που λαμβάνουν οι πρώην ή τέως Πρόεδροι της Δημοκρατίας ή πρώην ή τέως Πρόεδροι της Βουλής των Αντιπροσώπων να μην είναι διά βίου. Εάν η συγκεκριμένη πρόταση Νόμου, εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής, τότε θα επηρεάσει τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και Γιώργος Βασιλείου και οι πρώην Προέδροι της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, Γιαννάκης Ομήρου και Μάριος Καρογιάν.

Ειδικότερα, στις προτεινόμενες ρυθμίσεις προβλέπεται:

-Ο περιορισμός της χρονικής περιόδου κατά την οποία οι πιο πάνω αξιωματούχοι θα δικαιούνται με την αποχώρησή τους επίδομα απασχόλησης γραμματέα, ώστε να δικαιούνται το ωφέλημα αυτό για χρονική περίοδο πέντε ετών.

-Ο περιορισμός της χρονικής περιόδου κατά την οποία οι πιο πάνω αξιωματούχοι θα κατέχουν το όχημα που τους παραχωρήθηκε με την αποχώρησή τους, ώστε η χρονική διάρκεια κατά την οποία θα δύναται να κατέχουν το όχημα αυτό θα είναι ίση με πέντε έτη.

-Η σύναψη σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και οι προϋποθέσεις απασχόλησης γραμματέα από τους πιο πάνω αξιωματούχους. Σημειώνεται ότι οι απολαβές του θα καταβάλλονται απευθείας από τη Δημοκρατία, εκ μέρους του αξιωματούχου και το ύψος των εν λόγω απολαβών μειώνεται, ώστε να αντιστοιχεί στην αρχική βαθμίδα της μισθοδοτικής κλίμακας Α2-A5-A7(i), αντί σε αυτή της Στενογράφου 1ης Τάξεως που προβλέπεται στον υφιστάμενο νόμο.

-Η προσθήκη πρόνοιας, σύμφωνα με την οποία, σε περίπτωση που οι πιο πάνω αξιωματούχοι αιτούνται στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως την παραχώρηση μέτρων ασφάλειας, θα απαιτείται απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία θα καθορίζεται η χρονική διάρκεια παραχώρησης αυτών, καθώς και η επαναξιολόγηση της αναγκαιότητάς τους. Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή θα κοινοποιείται στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ενημέρωση.

Δειτε Επισης

Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης