Εξέφρασε στήριξη Κύπρου σε Ιράκ ο Πρόεδρος-«Η Κύπρος τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων της ΕΕ»

Ιράκ και Κύπρος έχουν κοινό πολιτισμό και κοινά συμφέροντα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιράκ, Αμπντούλ Λατίφ Τζαμάλ Ρασίντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. 

Ο Πρόεδρος του Ιράκ, ο οποίος έγινε επίσημα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε μετά κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, κατά την οποία ο κ. Ρασίντ του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Βαγδάτη, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή.

Σύμφωνα με την Προεδρία, στην κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλωσορίζοντας τον Ιρακινό ομόλογό του είπε, μεταξύ άλλων, ότι «πρόκειται για ιστορική επίσκεψη, αφού είναι η πρώτη που πραγματοποιεί Πρόεδρος του Ιράκ στην Κύπρο».

Πρόσθεσε ότι κατά τις συνομιλίες που θα έχουν με τις αντιπροσωπείες τους θα συζητηθούν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, όπως η οικονομία, οι επενδύσεις, η ασφάλεια, η αντιτρομοκρατία, αλλά και ζητήματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο χωρών σε διεθνή φόρα.

Επεσήμανε ότι ως το κράτος μέλος της ΕΕ στην περιοχή, η Κύπρος τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων της ΕΕ με το Ιράκ, σημειώνοντας, επίσης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ιράκ ότι «η επίσκεψη σας στην Κύπρο στέλνει το μήνυμα για την προσήλωση σας στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ιράκ είπε, μεταξύ άλλων, ότι το Ιράκ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, απολαμβάνοντας ασφάλεια και σταθερότητα και ενισχύοντας τις σχέσεις του με άλλες χώρες, προσθέτοντας ότι με την Κύπρο το συνδέει κοινός πολιτισμός, αλλά και κοινά συμφέροντα.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ιράκ απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί τη Βαγδάτη, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μυστήριο με το νεκρό έμβρυο σε αποχέτευση στην Αθήνα, αναζητείται η μητέρα
«Παρεξήγηση» η απάντηση ΥΠΑΝ για τις αντιδράσεις για Προδημοτική-«Ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα»
Προσπάθειες για νέες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό συζήτησαν Αννίτα και Ματαρέλα
Δεν επιτρέπουν στήριξη στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου από το Μάιο τα κατεχόμενα-«Σοβαρά τα πράγματα»
Ζητούν επιδότηση διδάκτρων των παιδιών τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία-Έδωσαν υπόμνημα στην Επ. Παιδείας (pics)
Χείμαρρος ο Μάτσας-«Του έβαζαν φωτιές στα πόδια ενώ κοιμόταν... Αμελέστερη διερεύνηση, ύποπτη για συγκάλυψη»
Όχι Δικαστηρίου για να κατατεθεί η κατάθεση του προσώπου που ενέπλεξε άλλο πρόσωπο στην υπόθεση του Θανάση
Χειροπέδες σε 30χρονο που διέρρηξε το λαογραφικό μουσείο της Πάφου
Έξω από τη Βουλή με άσπρα μπαλόνια οι νηπιαγωγοί-«Ζητούμε την προστασία της εργασίας μας»
Εξετάζεται πρόταση για 40ήμερη κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων