Νέα αναβολή στην κατάθεση Σταυριανού στην θανατική ανάκριση για την υπόθεση Θανάση

Νέα αναβολή πήρε η κατάθεση του Πανίκκου Σταυριανού, τον οποίο κάλεσε για να δώσει μαρτυρία η Γενική Εισαγγελία, όπου θα συνεχιζόταν σήμερα η θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Υπενθυμίζεται ότι ο Πανίκκος Σταυριανός, θα κατέθετε την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο για λόγους υγείας δεν παρευρέθηκε στο Δικαστήριο με την κατάθεση του να παίρνει αναβολή για σήμερα, ωστόσο πήρε εκ νέου αναβολή.

Πριν την κατάθεση του Πανίκκου Σταυριανού η δικηγόρος της οικογένειας, Αθηνά Δήμα, έθεσε ζήτημα ότι δεν γνώριζε ότι θα κατέθετε σήμερα ο κ. Σταυριανός. Αφού σημείωσε ότι δεν είναι ειδική για να εξετάσει την κατάθεση του, για αυτό η οικογένεια διόρισε άλλη ιατροδικαστή, τη Δρ. Σπανουδάκη, η οποία θα ήθελε να παρευρίσκεται στη μαρτυρία Σταυριανού, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την αντεξέταση. Μετά από συνεννόηση αποφασίστηκε όπως αναβληθεί για ακόμα μια φορά η κατάθεση Σταυριανού για τις 20 Δεκεμβρίου και αντεξέταση στις 22 Δεκεμβρίου.

Ο Πανίκκος Σταυριανός, ήταν ο ιατροδικαστής ο οποίος είχε διεξάγει την νεκροψία στη σορό του Θανάση και κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του επήλθε από πτώση στην γέφυρα της Άλασσας και πως επρόκειτο για αυτοχειρία.

Ωστόσο μετά από έναν αγώνα πολλών ετών από την οικογένεια του άτυχου Εθνοφρουρού, μετά από δύο θανατικές ανακρίσεις και διάφορα πορίσματα, το 2020 άνοιξε ο δρόμος για εκταφή της σορού και νέες έρευνες στο εξωτερικό. Τόσο τα ευρήματα των ειδικών όσο και το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου που διόρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, ανέτρεψαν τόσο την εκδοχή Σταυριανού, όσο και της Αστυνομίας και έκαναν λόγο για εγκληματική ενέργεια, συνεπώς για δολοφονία του Θανάση Νικολάου.

Μάλιστα στο πόρισμα τους Μάτσας και Αλεξόπουλος, εντόπισαν το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, όχι μόνο από τον Πανίκκο Σταυριανό αλλά και από μέλη της Αστυνομίας, που είχαν επιφορτιστεί με τη διερεύνηση της υπόθεσης στα αρχικά της στάδια.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως στην πρώτη ακρόαση για την τρίτη θανατική ανάκριση του Θανάση Νικολάου, ο Πανίκκος Σταυριανός εμφανίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου με τον δικηγόρο του, ζητώντας να καταστεί ενδιαφερόμενο μέρος στη διαδικασία, αίτημα στο οποίο έφερε ένσταση η οικογένεια και που τελικά απορρίφθηκε από τη θανατική ανακρίτρια.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, η δικαστής εξέδωσε ανακοίνωση σε σχέση με το αίτημα της Εισαγγελίας για να καταθέσει ως μάρτυρας ο δρ. Ανδρέας Μαρνερίδης που διορίστηκε προ ημερών με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα. Αίτημα το οποίο απορρίφθηκε, με την θανατική ανακρίτρια μάλιστα, να κουνάει το δάκτυλο στη Νομική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυστηρή απόφαση με ξεκάθαρα μηνύματα στην υπόθεση Θανάση και υποδείξεις στις... υποδείξεις της Εισαγγελίας

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση Οδηγών για προστασία πληροφοριοδοτών
Καταδικάστηκε με πρόστιμο εταιρεία για τον θάνατο εργαζόμενου-Άνοιξε η θύρα ανυψωτικού και έπεσε στο κενό
Άκαρπες οι έρευνες μετά τον εντοπισμό ανθρώπινου μέλους στη Λάρα
Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες-Έρευνες Αστυνομίας για τον αποστολέα
Συνελήφθη 44χρονος για κλοπή πορτοφολιού από υπεραγορά
Επαναρχίζουν οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπινου μέλους στην παραλία της Λάρας
Άλλο ένα καλοκαίρι υπό τον φόβο των τετράτροχων στα παραλιακά μέτωπα-Στα συρτάρια τα μέτρα
Έρχονται αυστηρότερες ποινές για ρίψη πυροτεχνημάτων-Επιχειρεί να βάλει τάξη στην ασυδοσία η Κυβέρνηση
Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της