Αναβλήθηκε ώστε να γίνουν περαιτέρω διαβουλεύσεις το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση θεωρείτο σταθμός ενόψει των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς θα επικυρωνόταν ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων για τα υψηλόβαθμα αξιώματα, προερχόμενοι είτε από τις τάξεις της παράταξης είτε από κόμματα του Κέντρου, με τα οποία αποφασίστηκε συνεργασία σε συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER οι διαβουλεύσεις με τα άλλα κόμματα βρίσκονταν σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε να επιλυθούν εκκρεμότητες, και συνεχίστηκαν και το πρωί της Δευτέρας. Αποφασίστηκε, συνεπώς, αφού υπήρχε πεδίο περαιτέρω συζητήσεων, να δοθεί περισσότερος χρόνος και να μετατεθεί η λήψη αποφάσεων σε νέα ημερομηνία, η οποία δεν έχει μέχρι στιγμής καθοριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί, αρκετά μεγάλη αναμένεται να είναι η συμπόρευσή του ΔΗΣΥ με την ΔΗΠΑ, καθώς θα αφορά πάρα πολλούς Δήμους, ωστόσο μικρότερη θα είναι με την ΕΔΕΚ και με το ΔΗΚΟ. Με τα δύο αυτά κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε διάφορες περιοχές και, παρόλο που και πάλι θα υπάρξει συνεργασία, θα είναι μικρότερης εμβέλειας. Στην περίπτωση του ΔΗΚΟ, δε, αναμένεται να αφορά κυρίως περιφερειακούς Δήμους, αφού υπήρξε δυστοκία για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Ενδέχεται, ωστόσο, στον έξτρα χρόνο που προέκυψε τώρα, να καταφέρουν οι πλευρές να βρουν περισσότερο κοινό έδαφος.

Ο ΔΗΣΥ, ο οποίος διάγει μία ευαίσθητη πολιτικά περίοδο στο εσωτερικό του, λόγω των όσων προηγήθηκαν στις Προεδρικές Εκλογές, προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ μιας καλής συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, η οποία αποσκοπεί στη διασφάλιση περισσότερων εκλογικών επιτυχιών μέσα από συμπράξεις, και στη διατήρηση της εσωκομματικής ηρεμίας, η οποία θα συμβάλει επίσης σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Εκτιμάται, πάντως, πως, παρόλο που δεν θεωρούν ότι υπάρχει κάποια πίεση χρόνου, στον ΔΗΣΥ θα προχωρήσουν σύντομα με τη λήψη αποφάσεων, με το πιθανότερο να ορίζεται νέα συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου πριν από τα Χριστούγεννα.

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος