Επισκέφθηκαν οικίες ηλικιωμένων, τις ξεγέλασαν και άρπαξαν τα πορτοφόλια τους

Στη σύλληψη δύο γυναικών, ηλικίας 42 και 27 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής από κατοικίες. Εναντίον των δύο συλληφθέντων, διερευνώνται τουλάχιστον δύο υποθέσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων.

Οι δύο υποθέσεις καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, από 80χρονη και 86χρονη, κατοίκους Λεμεσού. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου 2023, τις επισκέφθηκαν στα σπίτια τους, δύο άγνωστες τους γυναίκες, οι οποίες με διάφορες προφάσεις κατάφεραν να τις ξεγελάσουν και να κλέψουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 10π.μ. της 8ης Δεκεμβρίου, δύο άγνωστες γυναίκες επισκέφθηκαν την οικία της 80χρονης, στη Λεμεσό και της ζήτησαν να κόψουν πορτοκάλια, από την πορτοκαλιά που έχει στην αυλή της. Η παραπονούμενη τους έδωσε σχετική άδεια και βγήκε στην αυλή της, για να τις βοηθήσει. Μία εκ των γυναικών προφασιζόμενη ότι θα χρησιμοποιούσε το αποχωρητήριο της οικίας, κατάφερε να εισέλθει μόνη στην οικία.

Λίγο αργότερα, όταν οι δύο γυναίκες έφυγαν από το σπίτι της 80χρονης, η παραπονούμενη αντιλήφθηκε ότι είχε κλαπεί το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των €70, πιστωτικές κάρτες και προσωπικά της έγγραφα.

Η δεύτερη υπόθεση διαπράχθηκε την ίδια μέρα, στην ίδια περιοχή της Λεμεσού. Όπως κατάγγειλε 86χρονη, γύρω στις 12.30μ.μ., ενώ βρισκόταν στο σαλόνι της οικίας της, εισήλθαν σε αυτή δύο άγνωστες της γυναίκες. Αφού συνομίλησαν για λίγο, η παραπονούμενη μετέβη στην κουζίνα του σπιτιού για να τους φτιάξει καφέ. Λίγο αργότερα, αφού οι δύο γυναίκες έφυγαν από το σπίτι της 86χρονης, η παραπονούμενη διαπίστωσε ότι είχε κλαπεί, από την τσάντα της, που βρισκόταν στο σαλόνι της οικίας, το πορτοφόλι της. Εντός του πορτοφολιού βρισκόταν το χρηματικό ποσό των €50 και προσωπικά της έγγραφα.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον της 42χρονης και της 27χρονης, βάσει της οποίας εκδόθηκαν εναντίον τους δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στη Λεμεσό, συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δειτε Επισης

Όχι Δικαστηρίου για να κατατεθεί η κατάθεση του προσώπου που ενέπλεξε άλλο πρόσωπο στην υπόθεση του Θανάση
Χειροπέδες σε 30χρονο που διέρρηξε το λαογραφικό μουσείο της Πάφου
Έξω από τη Βουλή με άσπρα μπαλόνια οι νηπιαγωγοί-«Ζητούμε την προστασία της εργασίας μας»
Εξετάζεται πρόταση για 40ήμερη κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων
Στηρίζει Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη για Περιφερειάρχη Πάφου το ΑΚΕΛ
Η ανακοίνωση του Υπ. Γεωργίας για τη διαρροή λυμάτων στο φράγμα της Άχνας
Τρώνε φύλλα φυτών και ζωοτροφές για να επιβιώσουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα-«Πεθαίνουμε από την πείνα»
Κουκουλοφόροι μπήκαν με μαχαίρι σε περίπτερο και έφυγαν με την ταμειακή
Στις φλόγες όχημα αστυνομικού στον Στρόβολο
Μπαίνει στον προεκλογικό το Volt-Συστήνει υποψήφιους και διαδίδει το όραμά του