Επιμένει η Χαμάς για τους ομήρους- «Χωρίς διαπραγματεύσεις δεν θα απελευθερωθεί κανένας»

Το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να απελευθερώσει οποιονδήποτε από τους ομήρους, εκτός κι αν εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις για την υπό όρους απελευθέρωσή τους, δηλώνει η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

Ο Αμπού Ουμπάιντα εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ δήλωσε σε ένα ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να απελευθερώσει τους ομήρους με τη χρήση βίας, επικαλούμενος την αποτυχημένη επιχείρηση για την απελευθέρωση ενός ομήρου.

Ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι οι μαχητές της Χαμάς έχουν μερικώς ή ολικώς καταστρέψει 180 οχήματα μεταφοράς προσωπικού, άρματα μάχης και βαρέα σκαπτικά οχήματα των Ισραηλινών, στο δεκαήμερο της επανέναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων στη Γάζα.

O εκπρόσωπος Αλ Κάσαμ της Χαμάς δήλωσε ότι οι ισραηλινοί αιχμάλωτοι δεν θα απελευθερωθούν με στρατιωτική βία

«Λέμε στους Ισραηλινούς ότι ο Νετανιάχου, ο Γκαλάντ και άλλοι στο υπουργικό συμβούλιο πολέμου δεν μπορούν να φέρουν πίσω τους αιχμαλώτους τους χωρίς διαπραγματεύσεις. Η τελευταία δολοφονία ενός αιχμαλώτου που προσπάθησαν να πάρουν πίσω με τη βία το αποδεικνύει αυτό», δήλωσε ο Αμπού Ουμπάιντα.

Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της ομάδας αναφερόταν σε έναν Ισραηλινό που κρατούνταν αιχμάλωτος, τον οποίο προσπάθησαν να σώσουν οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η Αλ Κάσαμ, είπε ο Αμπού Ουμπάιντα, απέκρουσε την προσπάθειά τους, προκαλώντας αρκετές στρατιωτικές απώλειες και ότι ο αιχμάλωτος πέθανε επίσης στο περιστατικό.

Περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν

Την ίσια ώρα περίπου 18.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 49.500 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των Ισραηλινών στην Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο Άσραφ Αλ Κίντρα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Ο ίδιος, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνέντευξης ότι στους παραπάνω αριθμούς συμπεριλαμβάνονται 297 νεκροί και περισσότεροι από 550 τραυματίες κατά το τελευταίο 24ωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πατέρας στο Πακιστάν σκότωσε τη 16χρονη κόρη του επειδή αρνούνταν να κλείσει τον λογαριασμό της στο TikTok
Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν για την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή στην σύνοδο της ASEAN στη Μαλαισία
Τραμπ: Θα προσφέρουμε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο μέσω του ΝΑΤΟ, έρχεται σημαντική ανακοίνωση για Ρωσία
Ευρωβουλή για τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό-«Ανάγκη προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία»
Πώς η ρωσική FSB εκτέλεσε διοικητή της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μέσα στο Κίεβο
Στο Τέξας ο Τραμπ μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες-Οι επικρίσεις για την αντίδραση της Κυβέρνησης
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα κοστίσει στο Κίεβο για να ανοικοδομηθεί από τον πόλεμο
Ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα αλλά υπό προϋποθέσεις
Ούρσουλά για την απόρριψη μομφής: H ΕΕ χρειάζεται δύναμη, όραμα και ικανότητα δράσης