Σε κοινή συνισταμένη ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ για Πάφο στις Δημοτικές Εκλογές-Οι ανακοινώσεις Σιζόπουλου

Κοινή συνισταμένη βρήκαν ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ στην επαρχία Πάφου, ενόψει των Δημοτικών Εκλογών. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια της ΕΔΕΚ για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της επαρχίας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως, «όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει μέχρι σήμερα, η Επαρχία της Πάφου αποτελεί ένα ιδιαίτερο πολιτικό βαρόμετρο και όχι μόνο και ο λόγος νομίζω είναι προφανής, είναι η πολιτική δράση μέχρι σήμερα της Πάφου, είναι η δημοκρατική αντίσταση που υπήρχε στην Πάφο και το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ έχει το υψηλότερο ποσοστό παγκύπρια στην επαρχία της Πάφου».

Σημείωσε επίσης πως «γι’ αυτό λοιπόν, υλοποιώντας την απόφαση της Κεντρικής επιτροπής της 8ης του Οκτώβρη, είμαστε έτοιμοι σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια να ανακοινώσουμε τους υποψηφίους μας για τα δημοτικά διαμερίσματα, τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και σε ποιες περιοχές, σε ποια δημοτικά διαμερίσματα θα διεκδικήσουμε αντιδημαρχίες και που θα διεκδικήσουμε δημαρχίες. Γι’ αυτό λοιπόν, θεωρήσαμε πάρα πολύ σημαντικό αυτή η αρχή να γίνει από την Πάφο όπως συνηθίζουμε. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε αυτές τις δύσκολες, κρίσιμες και εν πολλοίς ιδιόρρυθμες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως έχει ψηφιστεί με τη δήθεν μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύντομα θα διαπιστώσουμε τα πολλαπλά προβλήματα τα οποία θα προκύψουν. Και να υπενθυμίσω ότι η ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε αυτή τη μεταρρύθμιση, γιατί ακριβώς από την αρχή έγκαιρα είχε επισημάνει τα τεράστια προβλήματα που θα έχουμε και διοικητικά και εκλογικά, αλλά και οικονομικά στη συνέχεια. Εν πάση περιπτώσει, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτό που η πλειοψηφία των κομμάτων ψήφισαν στη Βουλή».

Παράλληλα ανέφερε πως, «όσον αφορά την Επαρχία Πάφου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα των τεσσάρων δήμων έχουν ολοκληρωθεί οι συνθέσεις των ψηφοδελτίων της ΕΔΕΚ, οι οποίες θα δοθούν στην δημοσιότητα και από κει και πέρα, στο πλαίσιο και συνεργασιών, η ΕΔΕΚ θα διεκδικήσει τη δημαρχία στον δήμο της Πόλης και τις αντιδημαρχίες στους δήμους και στα δημοτικά διαμερίσματα Γεροσκήπου, Πέγειας, Κονιών, Αργάκας, Δρούσειας, Κρήτου, Τέρρας, Αγίας Μαρίνουδας, Μακούντας και Ίνειας. Σκόπιμα έχει μείνει εκτός αυτής της ανακοίνωσης ο δήμος της Πάφου. Ο λόγος είναι γιατί ακόμα υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων και με άλλες πολιτικές δυνάμεις για να διαπιστωθεί εάν και εφόσον υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας, όσον αφορά και τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού των Δημάρχων της Πάφου και τον Αντιδήμαρχο της».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κος Σιζόπουλος είπε πως ήδη από την πλευρά της ΕΔΕΚ, έχει αποφασιστεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος ότι στον Δήμο Γεροσκήπου θα ψηφιστεί ο υποψήφιος, ο Νίκος Παλιός και στην Πέγεια ο υποψήφιος Μαρίνος Λάμπρου, σημερινός Δήμαρχος. Από κει και πέρα, όσον αφορά τους δικούς μας υποψηφίους για τη θέση του Δημάρχου της Πόλης αλλά και των αντιδημάρχων, θα ανακοινωθούν, αφού ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες, όπως προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος και οι αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων και θα ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.»

Είπε επίσης ότι αναφορικά με τους Δήμους Γεροσκήπου και Πέγειας, οι υποψήφιοι που θα στηρίξει η ΕΔΕΚ είναι στο πλαίσιο της συνεννόησης με το ΑΚΕΛ που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επίτευξη ευρύτερης δυνατής συνεργασίας. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «από την πλευρά της ΕΔΕΚ, από τον περασμένο Ιούνιο καταβλήθηκαν συστηματικές προσπάθειες, ούτως ώστε σε αυτές τις δημοτικές εκλογές λόγω ακριβώς της φύσης και της μορφής τόσο του εκλογικού συστήματος όσο και της διαμόρφωσης των δήμων και των δημοτικών διαμερισμάτων, να υπάρχει η ευρύτερη δυνατή συνεργασία. Όμως αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την πλευρά της ΕΔΕΚ, εξαρτάται και από την πλευρά των υπολοίπων. Γι’ αυτό ακριβώς δώσαμε μια μεγάλη προθεσμία πέραν των 5 μηνών και ως εκ τούτου, από τη στιγμή που δεν υπήρξαν συνολικές συμφωνίες και κατάληξη, είμαστε υποχρεωμένοι πια να προχωρούμε και να ανακοινώνουμε σύμφωνα με τις καταλήξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Και ο λόγος είναι γιατί δεν υπάρχουν πια περιθώρια για άλλη καθυστέρηση», είπε.

Δειτε Επισης

Εντατικοποιεί τις προσπάθειες για «κυριαρχική ισότητα» ο Ερντογάν
Ο αμερικανικός στρατός θα κάνει ρίψεις εφοδίων στη Λωρίδα της Γάζας
«Πάνω από όλα η Λεμεσός»-Παρουσίασε το πρόγραμμά του ο Χρίστος Μιχαηλίδης
Στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Κύπρου αναφέρθηκε η Υπ. Περιβάλλοντος στη Σύνοδο ΗΕ
Το ΥΠΕΞ εκφράζει συγκλονισμό για τραγικό θάνατο ανθρώπων στη Γάζα
Ομάδα νεαρών έριξε πέτρες σε όχημα κινητής κάμερας στη Λεμεσό
Με τους δημάρχους Έγκωμης και Αγίου Δομετίου συναντήθηκε ο Χαράλαμπος Προύντζος
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά ξέσπασε σε σπίτι στη Λεμεσό-Σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή
Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Όμοδος-Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική
Ευγνωμοσύνη στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασε ο ΥΠΕΞ, παρά τις ίσες αποστάσεις του Στιούαρτ