Οδηγοί που έτρεχαν, μεθυσμένοι και με το κινητό στο χέρι-500 καταγγελίες από την Αστυνομία

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αστυνομίας, για πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν, τις τελευταίες 36 ώρες (9-10 Δεκεμβρίου 2023), σε περισσότερες από 500 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, σε όλες τις επαρχίες. Πολλά από τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν, αφορούν παράβασεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

Συγκεκριμένα, από τις συνολικά 509 καταγγελίες, οι 174 αφορούν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, ενώ άλλες 84 αφορούν το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών. Την ίδια στιγμή καταγγέλθηκαν πέντε οδηγοί, για μη ελευθέρα χέρια κατά την οδήγηση (χρήση κινητού τηλεφώνου), ενώ οι υπόλοιπες 246 καταγγελίες αφορούσαν άλλα αδικήματα.

Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας, για πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινού, σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, πραγματοποιήθηκαν περιπολίες και εκατοντάδες έλεγχοι προσώπων, οχημάτων και υποστατικών.

Ελέγχθηκαν πέραν 900 οχημάτων και 1000 προσώπων, καθώς επίσης αριθμός νυχτερινών κέντρων σε όλες τις επαρχίες. Από τους ελέγχους αυτούς, προέκυψαν 17 καταγγελίες που αφορούσαν διάφορες παραβάσεις των αδειών λειτουργίας νυχτερινών κέντρων αναψυχής και κάπνισμα σε κλειστό χώρο.

Οι δραστηριότητες και οι έλεγχοι της Αστυνομίας, συνεχίζονται καθημερινά με στόχο την ασφάλεια και προστασία του κοινού, την καταπολέμηση του εγκλήματος και την εμπέδωση ορθής οδικής κουλτούρας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ 1 – 8 Δεκεμβρίου 2023, τα μέλη της ΑΔΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο των περιπολιακών και άλλων καθηκόντων τους, διενήργησαν πέραν των 800 ερευνών οχημάτων, προσώπων και υποστατικών, στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, ενώ προχώρησαν και σε οκτώ συλλήψεις προσώπων για σοβαρής φύσεως υποθέσεις. Διενεργήθηκαν επίσης 16 έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα αναψυχής, από τους οποίους προέκυψαν δέκα καταγγελίες για παράβαση των όρων λειτουργίας τους.

Στους δρόμους της επαρχίας Λεμεσού, τα μέλη της Τροχαίας Λεμεσού προχώρησαν σε πέραν των 600 καταγγελιών για τροχαία αδικήματα, καθώς και στην κατάσχεση 67 αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Δειτε Επισης

Νέες κυρώσεις Καναδά κατά της Ρωσίας με αναφορά και την Κύπρο
Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τη φωτιά στη 14ώροφη πολυκατοικία-Το κτήριο ήταν καλυμμένο με πολυουρεθάνη
Δεκαεξάχρονη απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Φρικτό έγκλημα στο Μπρίστολ-Τρία μικρά παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά στο σπίτι τους, το ένα τριών μηνών
Η τοποθέτηση της Μιχαηλίδου για την απεργία στο ΤΕΠΑΚ-«Η λύση δεν είναι τα απεργιακά μέτρα»
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες της Λορέλας και των συνεργών της-Εκμεταλλεύονταν ανήλικα κορίτσια για 100 ευρώ
Φοιτητές στην Ελλάδα έφτιαχναν όπλα με 3D printer -Τα έκρυβαν σε τάπερ και τα έθαβαν (pics)
Οι μισθωτές κρατικής γης υπόκεινται σε φορολογία αποφάνθηκε το Ανώτατο
Καταγγελία από πλευρά Ναβάλνι-Έδωσαν τρεις ώρες τελεσίγραφο στη μητέρα του να δεχθεί ιδιωτική κηδεία
Μέχρι και τρεις χιλιάδες ευρώ η ταρίφα των μεταναστών που έφτασαν από τη Συρία