Σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών-Περισσότερη αστυνόμευση στους χώρους υψηλού κινδύνου

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των εορτών, όπως και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, δήλωσε την Κυριακή η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδη - Προκοπίου.

Σε δηλώσεις της στο περιθώριο του ετήσιου μνημόσυνου για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο στην Κάτω Δευτερά και σε ερώτηση αν και η Κύπρος ακολουθεί την πορεία που υιοθετείται πανευρωπαϊκά με την κήρυξη της προσεχούς περιόδου ως υψηλού κινδύνου και την αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «αυτή είναι οπωσδήποτε και η φιλοσοφία της Κυβέρνησης».

Η κ. Κουκκίδη - Προκοπίου πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες η ανησυχία όλων των κρατών μελών ήταν πως λόγω και των εορτών και της κατάστασης που δεν λέει να ηρεμήσει στη Μέση Ανατολή «για το τι μπορεί να συμβεί αν υπάρξουν αδιάκριτα χτυπήματα κατά πολιτών σε κεντρικά σημεία των πόλεων από τους λεγόμενους "μοναχικούς λύκους", όπως δυστυχώς συνέβη στις Βρυξέλλες ακριβώς μετά το Συμβούλιο των Υπουργών».

«Είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση ως Κυπριακή Δημοκρατία, όπως είναι και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ», τόνισε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει ενίσχυση των μέτρων στην Κύπρο σε χώρους που θεωρούνται πιο υψηλού κινδύνου ή αν απλώς εφαρμόζονται αυστηρότερα μέτρα γενικότερα, η κ. Κουκκίδη - Προκοπίου είπε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες με διττό τρόπο, αφενός με την αυξημένη αστυνόμευση συγκεκριμένων χώρων για τους οποίους υπάρχουν ανησυχίες από την πρώτη μέρα της επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, με κάποιους χώρους να έχουν προστεθεί στη λίστα όσο γινόταν πιο λεπτομερής ανάλυση του κινδύνου, αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και περισσότερη αστυνόμευση ενόψει και των εορτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεύτερη φορά στόχος τα γραφεία της εταιρείας που δέχθηκε πυροβολισμούς-Βρίσκονταν εντός εργαζόμενοι
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Πυροβολισμοί κατά υποστατικού στη Λεμεσό-Εντοπίστηκαν δύο κάλυκες στη σκηνή
Ελεγχόμενη η πυρκαγιά στο Μαρί-Καίγονται απόβλητα που προορίζονταν για εναλλακτικά καύσιμα
Πυρκαγιά σε σωρό από ανακυκλώσιμα υλικά στο Μαρί-Κινδυνεύει υποστατικό
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»
Πράσινο Ολομέλειας για αυστηροποίηση ποινής στέρησης άδειας σε περίπτωση πρόκλησης θανατηφόρου
Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος για τον Τυχικό-Δεν αναστέλλεται η ποινή της έκπτωσης παρά την έφεση
Το κράτος αναγνώρισε τις αρραβωνιαστικιές των αγνοουμένων-«Τον περίμενε ζωντανό, ήρθε το χέρι του με τη βέρα»
Στους 17 οι νεκροί από ναρκωτικά το 2023-Το 18% του πληθυσμού έκανε χρήση έστω και μία φορά