Τους έταζε οχήματα από το εξωτερικό και δεν τους τα παρέδιδε ποτέ-Απέσπασε χιλιάδες ευρώ από πολίτες

Στη σύλληψη 29χρονου κατοίκου Πάφου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τρεις υποθέσεις κλοπής από θεματοφύλακα και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Εναντίον του 29χρονου, η Αστυνομία δέχθηκε τρεις διαφορετικές καταγγελίες από πολίτες, οι οποίοι φέρονται να έδωσαν χρήματα στον ύποπτο, με σκοπό την αγορά αυτοκινήτου, χωρίς ωστόσο αυτός να τους παραδώσει το όχημα για το οποίο συμφώνησαν. Οι τρεις υποθέσεις καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, στις 28 Οκτωβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, 33χρονος κάτοικος Πάφου κατήγγειλε στην Αστυνομία, ότι τον Μάιο του 2023, ήρθε σε επαφή με τον 29χρονο, ο οποίος διατηρεί κατάστημα πώλησης οχημάτων, με σκοπό να μεσολαβήσει στην πώληση του οχήματός του και να του φέρει συγκεκριμένο όχημα από το εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό, τον Ιούνιο του 2023, η πλευρά του παραπονούμενου, απέστειλε στον 29χρονο, μέσω εμβάσματος χρηματικό ποσό πέραν των €13,000. Επιπρόσθετα, ο παραπονούμενος ανέφερε ότι τον Ιούλιο του 2023, ο 29χρονος του ανέφερε ότι πώλησε το όχημα του, έναντι €25,000.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο ύποπτος ουδέποτε παρέδωσε στον παραπονούμενο το όχημα για το οποίο συμφώνησαν ή οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Η δεύτερη καταγγελία, έγινε από 35χρονο κάτοικο Πάφου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο παραπονούμενος ήρθε σε συμφωνία με τον 29χρονο, για αγορά αυτοκινήτου, το οποίο ο ύποπτος θα έφερνε από το εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό, τον περασμένο Ιούλιο, σε δύο περιπτώσεις, ο 35χρονος έδωσε στον 29χρονο χρηματικό ποσό, συνολικού ύψους €17,000, ως μέρος της αξίας του οχήματος, που θα αγόραζε. Ωστόσο, έκτοτε ο 29χρονος δεν παρέδωσε το συμφωνημένο όχημα στον παραπονούμενο, ούτε του επέστρεψε τα χρήματα.

Η τρίτη καταγγελία έγινε από 61χρονο κάτοικο Πάφου, σύμφωνα με τον οποίο τον Ιούλιο του 2023, απέστειλε μέσω εμβάσματος, το χρηματικό ποσό των €23,000, στον 29χρονο, με σκοπό την αγορά οχήματος, που θα του έφερνε ο ύποπτος από το εξωτερικό. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία ουδέποτε παραδόθηκε το όχημα στον παραπονούμενο, ούτε του επιστράφηκαν τα χρήματα.

Εναντίον του 29χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε χθες, στο αεροδρόμιο Πάφου, κατά την επιστροφή του στην Κύπρο, από χώρα του εξωτερικού.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δειτε Επισης

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν σακουλάκια γεμάτα ναρκωτικά-Χειροπέδες σε 50χρονο
Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 69χρονη που διασταύρωνε-Δηλωμένο ως ακινητοποιημένο το όχημα
Σε κρίσιμη κατάσταση 38χρονος οδηγός-Προσέκρουσε με το όχημά του σε φορτηγό
Τσάκωσαν πάνω από 400 λαθροθήρες στην κυνηγετική περίοδο-Μηχανάκια και είσοδος σε απαγορευμένες
Τα εγκλήματα κάτω από τις γέφυρες-Κοινοί παρονομαστές και συμπεράσματα που τρομάζουν
Ομάδα νεαρών έριξε πέτρες σε όχημα κινητής κάμερας στη Λεμεσό
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά ξέσπασε σε σπίτι στη Λεμεσό-Σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή
Πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Όμοδος-Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική
Επαναπρόσληψη δεσμοφυλάκων μέχρι την πλήρωση των μόνιμων θέσεων ζητά η Ισότητα
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο-Δεν κινδύνευσε ο οδηγός