Τίμησε τον ιστορικό του ηγέτη ο ΔΗΣΥ-«Οι βασικές πολιτικές επιλογές του Κληρίδη έχουν δικαιωθεί»

Στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου, της οικογένειας του Γλαύκου Κληρίδη, προσκεκλημένων αξιωματούχων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το φιλολογικό μνημόσυνο του ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, Βουλευτής Χάρης Γεωργιάδης, ενώ το έργο και την προσφορά του σκιαγράφησαν η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου και ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβρααμόπουλος που ήταν και ο βασικός ομιλητής.

Ο κ. Αβραμόπουλος έθεσε το ευρύτερο πλαίσιο για τον πολιτικό και τον άνθρωπο Γλαύκο Κληρίδη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν και παραμένει στη συνείδηση του Κυπριακού Ελληνισμού αλλά και των απανταχού Ελλήνων ως ένας άδολος και αγνός πατριώτης που αγωνίστηκε για την πατρίδα του και συνέβαλε στην επιτυχημένη ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Παράλληλα όμως, όπως υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, ως άνθρωπος υπήρξε υπέρμαχος της πραότητας, την οποία επέβαλλε ακόμα και σε κρίσιμες καταστάσεις.

Από την πλευρά της η κ. Αννίτα Δημητρίου αφού σκιαγράφησε όλη την πορεία του Γλαύκου Κληρίδη, υπογράμμισε ότι ήταν ένας ηγέτης διεθνούς εμβέλειας που μπορούσε να ανιχνεύσει και να κατανοήσει πίσω από το προφανές τις απαιτήσεις της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι όπως κλήθηκε ο Γλαύκος Κληρίδης όταν η χώρα αιμορραγούσε να δώσει λύσεις, καλούμαστε και εμείς τώρα να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων με ευθύνη. «Να διαχειριστούμε περιπλοκότητες με καθαρή στόχευση. Να σηκώσουμε το βάρος για ένα καλύτερο μέλλον, να δημιουργήσουμε αντιστάσεις στην έξαρση ακραίων και αντιδημοκρατικών αντιλήψεων, να διεκδικήσουμε μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα για ολόκληρο τον λαό μας» τόνισε η κ. Δημητρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, σημείωσε ότι η απόδοση τιμής προς τον Γλαύκο Κληρίδη είναι χωρίς αμφιβολία επιβεβλημένη. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, όπως είπε, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον ιδρυτή και τον άνθρωπο που τον μετέτρεψε σε μια μεγάλη παράταξη. Η μεγαλύτερη όμως ευγνωμοσύνη, πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, οφείλεται στον Γλαύκο Κληρίδη για την ικανότητα του να πραγματοποιεί ρεαλιστικές εκτιμήσεις, για την ορθή στάθμιση του καλού της πατρίδας και για το πολιτικό θάρρος με το οποίο μιλούσε ενώπιων του λαού. Για τη συνειδητή επιλογή του υπέρ της αλήθειας αντί των εύηχων και ανέξοδων συνθημάτων. Είναι για αυτούς ακριβώς τους λόγους που ο Κληρίδης υπήρξε ανέκαθεν φάρος ελπίδας μέσα στην καταχνιά της κυπριακής πολιτικής. Οι βασικές πολιτικές επιλογές του Γλαύκου Κληρίδη έχουν δικαιωθεί, τόνισε.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φιλολογικού μνημόσυνου είχε η ηθοποιός Ανθή Αντωνιάδου και το πρόγραμμα ολοκλήρωσε η χορωδία της ΠΑΣΥΔΥ υπό τη διεύθυνση της Μάρως Μήτσα.

Δειτε Επισης

Εντατικοποιεί τις προσπάθειες για «κυριαρχική ισότητα» ο Ερντογάν
«Πάνω από όλα η Λεμεσός»-Παρουσίασε το πρόγραμμά του ο Χρίστος Μιχαηλίδης
Στα περιβαλλοντικά ζητήματα της Κύπρου αναφέρθηκε η Υπ. Περιβάλλοντος στη Σύνοδο ΗΕ
Το ΥΠΕΞ εκφράζει συγκλονισμό για τραγικό θάνατο ανθρώπων στη Γάζα
Με τους δημάρχους Έγκωμης και Αγίου Δομετίου συναντήθηκε ο Χαράλαμπος Προύντζος
Ευγνωμοσύνη στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασε ο ΥΠΕΞ, παρά τις ίσες αποστάσεις του Στιούαρτ
Ο Δήμος Κυθρέας καταδικάζει την πρόθεση για οικισμό στην κατεχόμενη Τύμπου
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι που υποστηρίζει το ΔΗΚΟ στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Νικόλα Παπαδόπουλου-Ελένης Θεοχάρους
Δεν επηρεάζει μελλοντικούς χειρισμούς η απόφαση για τον Κιουρσάτ, διαβεβαιώνει ο Κόμπος