Το ξέκοψε ο Ολγκιούν-«Δεν μπορεί να βρεθεί λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί λύση στο Κυπριακό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δήλωσε ο Εργκιούν Ολγκούν, τέως ειδικός αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, επικαλούμενος τη δική του πείρα, λέγοντας ότι υπάρχουν διαφορές απόψεων μεταξύ των μερών και διεθνών παραγόντων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα "Κίμπρις" προβάλλει τις δηλώσεις Ολγκούν στο κανάλι του Ομίλου, κατά τις οποίες ανέφερε πως οι χώρες παρεμβαίνουν στο Κυπριακό σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και ειδικά η ΕΕ θέλει η λύση να είναι εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί βλέπει την Κύπρο μέσα στη δική της δομή.

«Το Κυπριακό δεν θα λυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό έχει γίνει πλέον σαφές σε μένα. Ύστερα από τόσα χρόνια εμπειρίας μπορώ να πω ότι δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε το Κυπριακό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η λύση σε αυτή τη σύγκρουση δεν θα βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι παράγοντες που περιβάλλουν το τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάτι θα επιβάλουν και τελικά θα πούμε ‘ναι’ σε αυτό», πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε ότι η de facto κατάσταση δύο κρατών στην Κύπρο θα χωνευτεί στη διεθνή κοινότητα με τον καιρό», σημείωσε ο κ. Ολγκούν.

Αναφέροντας ότι οι παράγοντες που εμπλέκονται στο Κυπριακό έχουν αυξηθεί πολύ, ο κ. Ολγκούν υποστήριξε ότι στην παρούσα κατάσταση δεν θα είναι δυνατόν να επληρωθούν οι όροι της τουρκοκυπριακής και της ελληνοκυπριακής πλευράς.

«Άλλοι εξωτερικοί παράγοντες έχουν αποκτήσει τόσο μεγάλη δύναμη στην επίτευξη συμφωνίας στην Κύπρο που έχει καταστεί άλυτο. Για παράδειγμα, το Ισραήλ ακολουθεί σήμερα μια διαφορετική πορεία στην πολιτική του για την Κύπρο, η μόνη πύλη εξόδου προς τα ανατολικά και η μόνη πύλη εξόδου προς τα δυτικά είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν θέλουν μια εχθρική χώρα στην Κύπρο, μια χώρα που θα είναι εχθρική απέναντί τους και δεν θα της αρέσει η πολιτική τους», ανέφερε.

Από αυτή την άποψη, είπε, το Ισραήλ βρίσκεται "στη διαδικασία βελτίωσης των σχέσεων του με τη νότια Κύπρο", κατά την έκφρασή του.

Νέα εθνικιστική οργάνωση στα κατεχόμενα

Την ίδια στιγμή, η οργάνωση «Εστίες Επιδρομέων» (Akıncı Ocakları) υπέβαλε στα κατεχόμενα αίτηση για να λάβει το «επίσημο καθεστώς του σωματείου», προκειμένου να συνεχίσει αποτελεσματικότερα τις «κοινωνικές της υπηρεσίες», όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα "Βατάν" αναφέρει ότι σε κοινή δήλωση τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, Ιμπραχίμ Όζγκεργκινλι, Σαμέτ Ουζούν και Τζαν Οζέν ανέφεραν ότι η αίτηση που υπέβαλαν στην «περιφερειακή διοίκηση» αποσκοπεί στην "αποτελεσματικότερη και συντονισμένη εξυπηρέτηση της κοινωνίας".

Συνοψίζοντας τα έργα που θα υλοποιήσουν για τους νέους, τα στελέχη εξήγησαν ότι πρωταρχικός στόχος τους είναι η καταπολέμηση των ναρκωτικών και η διοργάνωση δραστηριοτήτων, όπως αθλητικές δραστηριότητες, ατομικά αθλήματα, άλλα αθλήματα και σεμινάρια με ειδικούς, για προστασία των νέων από τις κακές συνήθειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δέσμευση ΥΠΑΜ για συνέχιση αγώνα με σκοπό την απελευθέρωση Κύπρου
Η κυπρο-ουκρανική κοινότητα ζητά από Βουλή να αναγνωριστεί ο λιμός του 1930 ως «γενοκτονία»
«Υπαρξιακό ζήτημα» το Κυπριακό-Προϋπόθεση το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών
Στο στόχαστρο μπήκαν τα ταξίδια χωρίς νόημα του Τατάρ-Υποστηρίζει πως έχει... πολλά καθήκοντα
Επιμένει πως δεν ήταν προσωπικό το ζήτημα του Πόθεν Έσχες ο Σαββίδης μετά την απόφαση του Ανωτάτου
Επιμένει στην «κυριαρχική ισότητα» ο Φιντάν-Πρωτοβουλίες για τα τρία άλφα
Τις προκλήσεις και προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων ανέλυσαν πολιτικοί αρχηγοί
Σήκωσαν το γάντι οι «11» και απαντούν σε Δήμαρχο Δρομολαξιάς-Τον καλούν να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του
Στα άκρα οι σχέσεις δημάρχου και συμβούλων του δήμου Δρομολαξιάς και Μενεού-Μαίνεται για μήνες ο πόλεμος
Οι παρεμβάσεις της Άγκυρας στα κατεχόμενα, οι υποψίες για deal και η αντίδραση Τατάρ