Πλήρης διαστρέβλωση των γεγονότων στα κατεχόμενα-Μιλούν για ε/κ προκλήσεις στον Άγιο Δομέτιο

Με τίτλο «Νέα πρόκληση από την ελληνοκυπριακή πλευρά», η Χαλκίν Σεσί γράφει στις εσωτερικές της σελίδες ότι οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν τις γνωστές τους προκλήσεις και ότι τόσο οι επίσημες αρχές όσο και τα ΜΜΕ προσπαθούν να διασαλεύσουν την ηρεμία στο νησί, ισχυριζόμενοι ότι η τουρκική πλευρά τοποθέτησε κάμερα σε ένα σπίτι στην νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο γνωστό με την ονομασία «Σπίτι της Μαρίας», το οποίο ανήκει σε Τουρκοκύπριους.  

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι παρά το γεγονός ότι τα αρχεία του «κτηματολογίου» απέδειξαν ότι το εν λόγω σπίτι είναι έδαφος της «τδβκ», η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ παραμένει θεατής στην κατάσταση και στηρίζει την ελληνοκυπριακή πλευρά. «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση προσπαθεί να προκαλέσει ισχυριζόμενη ότι βρίσκεται στη νεκρή ζώνη το σπίτι ενός Τουρκοκύπριου γνωστό ως το σπίτι της Νεριμάν στο Μετεχάν (Άγιο Δομέτιο). Στην περιοχή που είναι χαραγμένα πολύ ξεκάθαρα τα σύνορα, ενώ η ε/κ Εθνική Φρουρά παρακολουθεί την περιοχή που ανήκει στην τδβκ τοποθετώντας κάμερα στο φυλάκιό της, δεν μπορεί να χωνέψει το να κάνει το ίδιο στο δικό της έδαφος η τδβκ». 

Η διοίκηση των «δυνάμεων ασφαλείας», αναφέρεται, συνεχίζει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια του «λαού» ενάντια στην ελληνοκυπριακή διοίκηση που, όπως ισχυρίζεται, επιχειρεί να παραβιάσει το μέρος και ενάντια σε εκείνους που προσπαθούν να διασαλεύσουν το καθεστώς της νεκρής ζώνης. Υποστηρίζεται ότι αυτή η περιοχή είναι έδαφος του ψευδοκράτους από το 1974 και βρίσκεται υπό την προστασία της διοίκησης των «δυνάμεων ασφαλείας» - του κατοχικού δηλαδή στρατού - που είναι «η εγγύηση της ειρήνης στο νησί».

Σε είδηση και ρεπορτάζ του παράνομου «Μπαϊράκ» αναφέρεται ότι διαπιστώθηκε από κάμερες του καναλιού που έκαναν γύρισμα στην περιοχή ότι το σπίτι είναι σε έδαφος του ψευδοκράτους και ότι μένει εκτός των συνόρων του σπιτιού ο ασφαλτόδρομος περιπολίας των Ηνωμένων Εθνών.

Γνωστοποιείται ότι η «διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας είναι έτοιμη να απαντήσει αντιστοίχως σε οποιανδήποτε παραβίαση που επιχειρηθεί να γίνει στην εδαφική ακεραιότητα της τδβκ και τετελεσμένο γεγονός».

Η Χαλκίν Σεσί δημοσιεύει και φωτογραφίες από την περιοχή σημειώνοντας ότι η τουρκική πλευρά εγκατέστησε κάμερα ασφαλείας στο σπίτι, το οποίο κατ’ ισχυρισμό βρίσκεται σε έδαφος του ψευδοκράτους και ότι η Εθνική Φρουρά είχε εγκαταστήσει κάμερα στη στέγη ενός σπιτιού που βρίσκεται στα εδάφη τα οποία της ανήκουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξαίρει τη συνεργασία με ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανία το ΥΠΕΞ στο πλαίσιο της «Αμάλθειας»
Η Πρόεδρος της Βουλής καταδικάζει την επίθεση κατά του Σλοβάκου Πρωθυπουργού
Υποστήριξη και αλληλεγγύη της Κύπρου μετέφερε στον Σλοβάκο ΥΠΕΞ ο Κόμπος
Τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής ενόψει εκλογών
Αξιωματούχοι ΗΠΑ εξήραν τον ηγετικό ρόλο Κύπρου για Γάζα-Τις επόμενες μέρες λειτουργεί η προβλήτα
Διμερείς σχέσεις-Κυπριακό στις επαφές Κόμπου στην Τασκένδη
Απαντούν στο ΕΛΑΜ για τα διαβατήρια στους μετανάστες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ-«Αφελής και επικίνδυνη πρόταση»
Οικονομία και Κυπριακό συζήτησαν οι ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΚΕΒΕ
Το μήνυμα ΠτΔ για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Σλοβάκου Πρωθυπουργού-«Βαθιά σοκαρισμένος»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος θα κερδίσει το στοίχημα για ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον