Δικαιώθηκε και δεύτερος κουρεμένος από το Δικαστήριο-Προχωρεί με έφεση η Νομική Υπηρεσία

Έφεση καταχωρεί ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης σε νέα απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για αποζημίωση καταθετών εξαιτίας απομείωσης καταθέσεων στη Λαϊκή Τράπεζα το 2013, επικαλούμενος «την πληθώρα των αποφάσεων που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, όπου παρόμοιες απαιτήσεις απορρίφθηκαν».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι "ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας θα καταχωρίσει έφεση, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά της νέας απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, ημερομηνίας 30 Νοεμβρίου 2023, να δικαιώσει ενάγοντες-καταθέτες αγωγής ότι 'έχουν υποστεί βλάβη στην περιουσία τους και ως εκ τούτου δικαιούνται αποζημίωσης', για τις απώλειες που υπέστησαν εξαιτίας της απομείωσης των καταθέσεων στην Λαϊκή Τράπεζα το 2013, δυνάμει του περί 'Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμο του 2013'».

Αναφέρεται ότι η «απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η οποία εκδόθηκε από τον ίδιο Δικαστή ως η Απόφαση ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου 2023 με την οποία δικαίωσε ενάγοντα σε παρόμοιας φύσεως υπόθεση, αποκλίνει από την πληθώρα των Αποφάσεων που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, όπου παρόμοιες απαιτήσεις απορρίφθηκαν».

Προστίθεται ότι η παρούσα αγωγή καταχωρίστηκε εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας, της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την Απόφαση του Δικαστή να εκδίδεται μόνο κατά της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αναφέρει ότι, «αφού μελέτησε την Απόφαση του Δικαστηρίου, έκρινε ότι αυτή πρέπει να εφεσιβληθεί και ήδη ομάδα λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας προετοιμάζει τη σύνταξη της έφεσης».

Δειτε Επισης

Έκλεψαν μεταλλική περίφραξη από υπό ανέγερση θεματικό πάρκο στη Λευκωσία-Έξι συλλήψεις
Μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος για προσέλκυση επενδύσεων-Επίκεντρο ναυτιλία, τεχνολογία και ενέργεια
Κατέρχονται σε 24ωρη στάση εργασίας οι εργαζομενοι στο ίδρυμα «Άγιος Λάζαρος»-Φωνές για τη συλλογική σύμβαση
Ανατροπή δεδομένων-Παραδέχθηκε το πλαστό πτυχίο και το απολυτήριο λυκείου του ο Γιαννάκη
Βρέθηκε ζωή στα ερείπια της Μιανμάαρ-Νεαρός ανασύρθηκε ζωντανός πέντε μέρες μετά τον φονικό σεισμό
Καραμπόλα έξι οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο παρά τον Άγιο Συλά-Κυκλοφοριακό κομφούζιο
Απείλησαν με μαχαίρι τον υπάλληλο του περιπτέρου-Έφυγαν με 1500 ευρώ οι δράστες της ληστείας
Επιτέθηκαν, έκλεψαν και λήστεψαν ντελιβερά στη Λεμεσό-Χτυπήθηκε από δέκα άτομα
Ρίψη πυροβολισμού για ανακοπή οχήματος στην Αγλαντζιά-Συνελήφθη 31χρονος με ναρκωτικά και κυνηγετικό
Κ. Λετυμπιώτης: Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή