Ο Πρόεδρος θα προβεί σε Εθνική Δήλωση στη Σύνοδο Κορυφής της COP28

Σε Εθνική Δήλωση θα προβεί την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στο πλαίσιο της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής της COP28, που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμμετέχει σήμερα στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή, COP28, που διεξάγεται στο Ντουμπάι, των ΗΑΕ.

Κατά την άφιξη του, σήμερα το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο στο Ντουμπάι, τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη καλωσόρισαν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohammed bin Zayed Al Nahyan.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Κλιματική Δράση. Αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με ηγέτες κρατών, στον χώρο της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί, ανάμεσα σε άλλα, το Περίπτερο της Ελλάδας στη Σύνοδο, και στη συνέχεια θα συμμετάσχει και θα απευθύνει Παρέμβαση σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου, όπου θα ανασκοπηθεί η πρόοδος που επετεύχθη από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Ακολούθως, θα προβεί σε Εθνική Δήλωση στο πλαίσιο της Ολομέλειας της Συνόδου Κορυφής και απόψε θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΑΕ. 

Δειτε Επισης

Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ