Μέλη της Χαμάς... μάρκαραν έφηβους ομήρους κάνοντάς τους εγκαύματα με εξατμίσεις μοτοσικλετών

Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις των συγγενών δύο εφήβων Ισραηλινών ομήρων για τον εφιάλτη που έζησαν στα χέρια της Χαμάς στο διάστημα της αιχμαλωσίας τους στη Γάζα μέχρι την απελευθέρωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Ισραήλ σφυροκοπά ξανά τη Γάζα αφού έληξε η επταήμερη ανακωχή-«Η Χαμάς παραβίασε τους όρους»

Όπως αποκάλυψαν οι ισραηλινοί έφηβοι οι δεσμοφύλακές τους τους «μάρκαραν» με εγκαύματα από καυτές εξατμίσεις μοτοσικλετών, για να τους αναγνωρίσουν σε περίπτωση που το έσκαγαν!

«Μας είπαν ιστορίες για όσα πέρασαν μέσα στη Γάζα, ιστορίες φρικτές», είπε ο Γιανίβ Γιαακόβ, θείος του 12 χρονου Γιαγκίλ και του 16χρονου Ορ Γιαακόβ, που αφέθηκαν ελεύθεροι προ ημερών στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Yagil-Or-Yaakov-proin-omiroi-Hamas.jpg

O 12χρονος Γιαγκίλ και ο 16χρονος αδελφός του

«Κάθε παιδί που άρπαζαν οι ένοπλοι της Χαμάς το έβαζαν σε μια μοτοσικλέτα κι έπαιρναν το πόδι κάθε παιδιού και το έβαζαν στην εξάτμιση εκείνης της μοτοσικλέτας για να τους προκαλέσουν έγκαυμα και να τα μαρκάρουν σε περίπτωση που έτρεχαν να το σκάσουν, ή ξέφευγαν, για να μπορέσουν να τα βρουν», δήλωσε ο Γιανίβ Γιαακόβ σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς μετέφεραν συχνά τα ανίψια του και άλλα παιδιά από το ένα μέρος στο άλλο και τα νάρκωναν για να συμμορφώνονται με τις διαταγές τους. «Τους φέρονταν τόσο απαίσια, αλλά τουλάχιστον τώρα είναι μαζί μας», πρόσθεσε ο θείος του Γιαγκίλ και του Ορ.

Ιστορίες παιδιών ομήρων της Χαμάς αποκαλύπτουν τον εφιάλτη

Η μαρτυρία των δύο εφήβων είναι μία μόνον από τις πολλές ιστορίες φρίκης που βγάζουν στο φως συγγενείς των παιδιών ομήρων της Χαμάς. Από τους άνω των 200 ομήρων, που απήγαγαν τα μέλη της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης περίπου 40 ήταν παιδιά και τουλάχιστον 32 εξ’ αυτών απελευθερώθηκαν μέχρι τώρα.

Το νεότερο, ένα βρέφος μόλις 10 μηνών, ο Κφιρ Μπιμπάς, πέθανε σε συνθήκες αιχμαλωσίας μαζί με τη μητέρα του και τον 4χρονο αδελφό του. Η Χαμάς υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό.

Ο 12χρονος Εϊτάν Γιαχαλόμι βίωσε έναν εφιάλτη, όταν τον ξυλοφόρτωσε όχλος κατοίκων της Γάζας μόλις τα μέλη της Χαμάς τον μετέφεραν εκεί, όπως είπε η θεία του, Ντέμπορα Κοέν.

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία