ΒΙΝΤΕΟ: Κορυφώνονται οι εκστρατείες ΚΥΦΑ για την Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Κορυφώνονται και φέτος οι Εκστρατείες του ΚΥΦΑ (Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων που ζουν με HIV στην Κύπρο) για την 1η Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, με συμβολικές εκδηλώσεις.

Σήμερα, παρόλο που ο ιός HIV αντιμετωπίζεται χάρη στα αντιρετροϊκά φάρμακα και τις φαρμακευτικές αγωγές, απειλή εξακολουθούν να παραμένουν το Στίγμα, η Προκατάληψη και οι Διακρίσεις προς τους ανθρώπους που ζουν με τον HIV στην Κύπρο αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Πρόληψη. Προφύλαξη. Προκατάληψη.» Είναι τα «3Π», οι πιο σημαντικοί παράγοντες για να σταματήσει η μετάδοση του ιού στην κοινότητα καθώς και ο στιγματισμός των ανθρώπων που ζουν με HIV στην Κύπρο.

Πιο κάτω οι φετινές εκδηλώσεις και οι εκστρατείες του Κέντρου μας για την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS 2023:

Πέμπτη 30.11.2023

Η Κόκκινη Κορδέλα στο Μόλο Λεμεσού

Από το 1981, το AIDS αποτελεί την αιτία θανάτου για περίπου 39 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ εκτιμάται πως σήμερα 80 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με HIV. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, εθελοντές, φίλοι και συνεργάτες του ΚΥΦΑ, σχηματίζουν την Κόκκινη Κορδέλα με πρωτότυπο τρόπο στο χώρο του παραθαλάσσιου πολυ-λειτουργικού πάρκου στο Μόλο Λεμεσού (δίπλα από Café Nero) ο οποίος έχει παραχωρηθεί στο ΚΥΦΑ αφιλοκερδώς για τους σκοπούς της συμβολικής ενέργειας.

Από τη δημιουργία της το 1991 από τους Visual AIDS Artists Caucus, η κόκκινη κορδέλα είναι πλέον ένα παγκόσμιο σύμβολο. Συμβολίζει τον αγώνα κατά του HIV/AIDS και θα την δείτε παντού την 1η Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση του ιού.

Παρασκευή 01.12.2023

Ανάρτηση Βίντεο – «3Π» – Πρόληψη. Προφύλαξη. Προκατάληψη.

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV, ο Μάρκος Κωμοδρόμος και η Τζώρτζια Παναγή συμμετέχουν στο ενημερωτικό βίντεο του ΚΥΦΑ «3Π – Πρόληψη. Προφύλαξη. Προκατάληψη» και καλούν το κοινό να ενημερωθεί, να εξεταστεί και να βάλει το δικό του λιθαράκι για την εξάλειψη του στίγματος. Το βίντεο θα αναρτηθεί την 1η Δεκεμβρίου στα social media του ΚΥΦΑ.

Σάββατο 02.12.2023

Εκστρατεία Διαφώτισης στο Nicosia Mall με Live Link με τον ραδιοσταθμό NRJ

Πραγματοποίηση Live Link στο Nicosia Mall με τον ραδιοσταθμό NRJ καθώς και Εκστρατεία Διαφώτισης του ΚΥΦΑ σε σχέση με την Ενημέρωση, την Εξέταση και την Πρόληψη του HIV.

Σε συνομιλία που είχαμε με την Πρόεδρο του ΚΥΦΑ, Στέλλα Μιχαηλίδου, μας ενημέρωσε ότι κυρίαρχος τρόπος της μετάδοσης του ιού παραμένει η σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη μεταξύ ανδρών, ενώ ακολουθεί η ετεροφυλοφιλική σεξουαλική επαφή και η χρήση ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο ιός HIV πλέον ελέγχεται με την τήρηση της σωστής φαρμακευτικής αγωγής και οι φορείς μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, αλλά μεγαλύτερες προκλήσεις και φέτος παραμένουν η Πρόληψη, η Εξέταση καθώς και να πολεμήσουμε και να νικήσουμε το Στίγμα και την Προκατάληψη τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται έντονα στη χώρα μας.

Τις φετινές Εκστρατείες για το ΚΥΦΑ στηρίζουν το Υπουργείο Υγείας, η MSD Cyprus και ο ΟΠΑΠ Κύπρου.

Παρακολουθήστε τις εκστρατείες και την ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα HIV/AIDS στο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/KYFAsupportcenter

Δειτε Επισης

Έτρεχε να προλάβει τα χειρότερα η Πυροσβεστική-Δύο πυρκαγιές σε οικίες μέσα σε 20 λεπτά
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Στην εντατική 89χρονος πεζός-Παρασύρθηκε από όχημα στο Στρόβολο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Στο Νοσοκομείο δύο οδηγοί μετά από τροχαίο ατύχημα
Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου