Τέλος χρόνου για την εκεχειρία-Αρχίζουν ξανά οι μάχες ανακοίνωσε το Ισραήλ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει ξαναρχίσει τις μάχες με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Σε ανάρτηση στο X, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι η Χαμάς είχε ανοίξει πυρ εναντίον του Ισραήλ, παραβιάζοντας έτσι τους όρους της συμφωνίας εκεχειρίας.

Η προθεσμία για την παράταση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς είχε λήξει λίγη ώρα νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής.

Παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Κατάρ δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς για περαιτέρω παράταση της εκεχειρίας.

Πυρά, εκρήξεις και αεροσκάφη στη Γάζα

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την ενεργοποίηση σειρήνων της αεράμυνας σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακο.

Η "επιτυχής" αναχαίτιση της ρουκέτας έγινε χονδρικά μια ώρα προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας βάσει της οποίας τέθηκε εφαρμογή η ανακωχή την 24η Νοεμβρίου. Δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση από πλευράς Χαμάς μέχρι στιγμής, ούτε ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Καν, είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η ανακωχή. Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, ανέφερε από την πλευρά του πως ήταν η δεύτερη — υπενθυμίζοντας πως άλλη μια ρουκέτα είχε εκτοξευθεί λίγη ώρα αφού άρχισε η παύση των εχθροπραξιών.

Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως άκουσαν να πετούν μαχητικά και drones στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το Shebab News Agency ("Πρακτορείο Ειδήσεων της Νεολαίας"), το οποίο θεωρείται προσκείμενο στη Χαμάς, έκανε λόγο μέσω Telegram για πυρά και εκρήξεις στον τομέα αυτό.

Το Shebab News Agency ("Πρακτορείο Ειδήσεων της Νεολαίας"), το οποίο θεωρείται προσκείμενο στη Χαμάς, ανέφερε επίσης μέσω Telegram πως ακούγονται πυρά και εκρήξεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία