Καταγγελίες και στη Λευκωσία για την απάτη με πωλήσεις οχημάτων-Άφαντος ο 31χρονος

Μεγαλώνει ο κύκλος των προσώπων που φέρονται να εξαπατήθηκαν από τον 31χρονο, ο οποίος φαίνεται πως έστησε κομπίνα με υποτιθέμενες πωλήσεις αυτοκινήτων και η οποία αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες, όταν τρία πρόσωπα κατήγγειλαν το συγκεκριμένο πρόσωπο στην Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Πώς έστησε την απάτη με πωλήσεις οχημάτων 31χρονος-Πιθανόν να μεγαλώσει η αλυσίδα όσων εξαπατήθηκαν

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές είχαν από την πρώτη στιγμή πληροφορίες ότι τα πρόσωπα που εξαπατήθηκαν ήταν περισσότερα από τα τρία που είχαν αρχικά καταγγείλει το περιστατικό, κάτι που επιβεβαιώθηκε, αφού άλλοι δύο πολίτες μετέβησαν στην Αστυνομία και προχώρησαν σε καταγγελία.

Μάλιστα, τα δύο πρόσωπα διαμένουν στην επαρχία Λευκωσίας και όχι στην Πάφο, όπως συνέβη με τα πρώτα τρία. Ως εκ τούτου, οι Αρχές ανησυχούν για το κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν κι άλλοι επηρεαζόμενοι σε άλλες επαρχίες, κάτι που θα διαφανεί μέσα από τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Για τους δύο τελευταίους παραπονούμενους, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ο ύποπτος λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, ζητώντας και λαμβάνοντας αρχικά ένα ποσό, που προς το παρόν είναι άγνωστο και στη συνέχεια όταν θα παρέδιδε δήθεν το αυτοκίνητο, θα έπρεπε να του γίνει έμβασμα το υπόλοιπο ποσό. Όπως είναι ήδη γνωστό, στους τρεις πρώτους παραπονούμενους, το ποσό που φέρεται να απέσπασε έφθασε τις 53 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως, o φερόμενος ύποπτος για την υπόθεση δεν έχει ακόμα συλληφθεί από τις Αρχές, ενώ υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες πως έχει διαφύγει στο εξωτερικό και ως εκ τούτου ο εντοπισμός του καθίσταται ακόμα πιο δύσκολος. Εναντίον του 31χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται, ενώ δεν αποκλείεται να ενημερωθούν τόσο η Europol, όσο και η Interpol, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί και να εκδοθεί στην Κύπρο.

Σημειώνται πως, συνεχίζει να παραμένει άγνωστο πώς ο ύποπτος προσέγγιζε τα θύματά του, ενώ φαίνεται πως δρούσε με πανομοιότυπο τρόπο για να τους αποσπάσει χρήματα. Με βάση τις καταγγελίες που τέθηκαν ενώπιον των Αρχών, φαίνεται πως ο 31χρονος, αφού συνομιλούσε με τα θύματά του, τα «βοηθούσε» να βρουν το αυτοκίνητο που ήθελαν να αγοράσουν. Αφού κατέληγαν στο όχημα, ακολούθως τους ζητούσε προκαταβολή και όταν θα παραλάμβαναν το αυτοκίνητο, θα έπρεπε να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό.

Έτσι κατάφερε να λάβει συνολικά 53 χιλιάδες ευρώ από τους τρεις παραπονούμενους και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Όταν τα θύματα δεν παραλάμβαναν τα οχήματα που παρήγγειλαν, προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν, όμως εκείνος δεν ανταποκρινόταν, μέχρι που κατάλαβαν ότι έπεσαν θύματα απάτης.

Όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου, τα τρία πρόσωπα εξαπατήθηκαν μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου του 2023, σε ξεχωριστές περιπτώσεις. Αφού τις προηγούμενες μέρες προέβησαν σε καταγγελία δείχνοντας το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από την απάτη, η Αστυνομία επιχείρησε να τον εντοπίσει, αλλά όπως διαπιστώθηκε εκείνος αναχώρησε από την Κύπρο.

Δειτε Επισης

Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Έτσι λειτουργούν τα έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια με εμβέλεια 800 μέτρα
Καταδίκασε ξανά για χάρη του ΑΚΕΛ το πραξικόπημα ο Πρόεδρος-Έτεινε χέρι συνεργασίας σε όλους
Σαρλ Μισέλ: Ανοικτή η πόρτα για παρέμβαση ΕΕ στο Κυπριακό, εάν αισθανθούμε πως θα ήταν χρήσιμο
Σε κοινή συνισταμένη με Οδυσσέα το προσωπικό της Ελεγκτικής-«Αφήστε μας να εργαστούμε χωρίς περιορισμούς»
Ελπίδα Προέδρου για νέα δεδομένα που θα επιτρέπουν αισιοδοξία για επανέναρξη των συνομιλιών
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες το εμβληματικό «κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό-Πέντε νεκροί
Πασχαλινές διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν οι Κύπριοι-Πρωτιά για Ελλάδα, ακολουθεί το ΗΒ
Προσπάθησε να αποτρέψει την αίτηση για παύση Ελεγκτή ο Πρόεδρος-«Ναι, έκανα κινήσεις»
Σε εξέλιξη η κατασκευή πλωτής προβλήτας που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα (pics)