Επίκειται σύλληψη Έλληνα που εμπλέκεται στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Σε μία σύλληψη ενός άνδρα ελληνικής καταγωγής για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή πρόκειται να προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με ελλαδικό μέσο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω άνδρας έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για αδίκημα και, το πιθανότερο, είναι να προφυλακιστεί.

Έρχονται συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορουμένων

Στο μεταξύ, νέο κύκλο συμπληρωματικών, αυτή τη φορά απολογιών, για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια σηματοδοτούν, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση της διεύθυνσης εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. από τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από το σημείο της δολοφονίας και συνομιλίες Έλληνα κατηγορούμενου στην υπόθεση, ο οποίος έχει απολογηθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος περασμένο καλοκαίρι, καθώς το επίμαχο χρονικό διάστημα φέρεται να βρισκόταν για διακοπές στη Κεφαλονιά. Από τις συνομιλίες αυτές προκύπτει ότι κάποιοι γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ.

Ειδικότερα, στην πολυσέλιδη έκθεση-πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. που παραδόθηκε στην ανακρίτρια αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι σε δύο μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, βρέθηκε μείγμα γενετικού υλικού στο οποίο εμπεριέχονται και γενετικά στοιχεία του Μιχάλη Κατσούρη. Το ένα από αυτά τα μαχαίρια αποδίδεται σε 23χρονο Κροάτη κατηγορούμενο, ο οποίος ωστόσο κατά την απολογία του στην ανακρίτρια είχε υποστηρίξει πως το μαχαίρι δεν ήταν δικό του και πως σε αυτό δεν είχαν εντοπιστεί ούτε αποτυπώματά του ούτε γενετικό υλικό του.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, γενετικό υλικό Κροατών κατηγορουμένων φέρεται να έχει εντοπιστεί σε διάφορα πειστήρια από τον χώρο των επεισοδίων όπως σε γάντια, καπέλα, ξύλινα κοντάρια, στειλιάρια αλλά και στα οχήματα με τα οποία οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχαν έρθει στην Ελλάδα. Μάλιστα, αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία, οι αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει ως συμμετέχοντες στα επεισόδια περίπου 40 πρόσωπα από τους 105 προφυλακισθέντες.

Οι συνομιλίες

Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει κληθεί σε κατάθεση ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να αναφέρεται σε συνομιλία που είχε κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο οποίος είχε απολογηθεί στην ανακρίτρια το περασμένο καλοκαίρι και είχε αφεθεί ελεύθερος προσκομίζοντας άλλοθι, σύμφωνα με το οποίο κατά το χρόνο της αιματηρής συμπλοκής ο ίδιος βρίσκονταν σε διακοπές στη Κεφαλονιά.

Μεταξύ άλλων, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος στις επίμαχες συνομιλίες φέρεται να αναφέρει:

Κατηγορούμενος: Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι που πήρα και τον Μ… Αυτοί που πήγανε τώρα οι τέτοιοι, ξέρουνε ποιος το έχει κάνει και ποιος είναι ο δράστης. Ο δράστης δεν πρέπει να πάει να παραδοθεί και να το πάρει πάνω του για να μην τον βγάλουνε τούφα εκατό και άτομα. Δηλαδή εγώ εάν το ‘χα κάνει για να μην κάτσεις εσύ φυλακή, ο Μ.., ο Λ…, ο ψηλός και ο καθεξής δε θα πήγαινα ρε φίλε να παραδοθώ; Αυτό πρέπει να γίνει κανονικά.

(…)

Κατηγορούμενος: Ναι κατάλαβα τι λες, κατάλαβα τι λες. Εεεε όχι δύο Κροάτες τον έναν τον Λ… αυτόν είχαν πιάσει με μαχαίρι, τον…και έναν Κροάτη με μαχαίρι. Ναι. Δεν ξέρω τι να πω ο Μ… μου άφησε να εννοηθεί πάντως ότι ο Θ… και αυτοί ξέρουνε. Τι να σου πω. Ντάξει. Οκ μιλάμε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Προς φιάσκο η συνάντηση για την Ουκρανία στην Τουρκία-Εμπαίζει τον Τραμπ ο Πούτιν με τη σύνθεση της ρωσικής αποστολής
Χειροπέδες σε 35χρονο που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 12,5 κιλά κάνναβης (pics)
Σε κρίσιμη κατάσταση 25χρονος οδηγός μετά από τροχαίο-Κατέπεσε σε χωράφι βάθους 25 μέτρων
Διαφορετικές στάσεις από καθηγητές για το σχέδιο αξιολόγησης-Ζητά συνέχιση διαλόγου η ΠΟΕΔ
Πρώην και νυν ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Στο επίκεντρο κενά και παραλείψεις
Απο(Ε)ΔΕΚτηκαν πως οδηγούνται σε εκλογές-Στην Κεντρική Επιτροπή το μπαλάκι για την 1η Ιουνίου
Μηδαμινά τα κίνητρα για εθελοντική στράτευση γυναικών-Νομικά κωλύματα δυσχεραίνουν τις προσπάθειες ΥΠΑΜ
Ενισχύουν την προσπάθεια Ολγκίν οι Ευρωπαίοι-Διορισμός Χαν με πυξίδα τα Ευρωτουρκικά
Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή