Νεκρός ο διοικητής της Χαμάς που ήταν υπεύθυνος για επιθέσεις με αντιαρματικούς πυραύλους

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν, σήμερα, ότι σκότωσαν έναν ανώτερο διοικητή της Χαμάς, ο οποίος φέρεται να ήταν υπεύθυνος για επιθέσεις με αντιαρματικούς πυραύλους (ATGM).

Σε κοινή δήλωση με την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ, οι IDF λένε ότι ο Ιμπραχήμ Αμπού Μαγκσίμπ ήταν ο επικεφαλής της συστοιχίας ATGM της Χαμάς στη λεγόμενη ταξιαρχία κεντρικών στρατοπέδων.

«Κατηύθυνε και πραγματοποίησε πολυάριθμες εκτοξεύσεις αντιαρματικών πυραύλων που απευθύνονταν σε ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες των IDF», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι IDF δημοσίευσαν βίντεο που δείχνει το χτύπημα.

«Η Χαμάς είναι μια ιδέα, δεν μπορεί να εξαλειφθεί»

Οι Παλαιστίνιοι χρειάζονται διεθνή προστασία, δήλωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ στη διάσκεψη για τη Γάζα που διεξάγεται στο Παρίσι.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός είπε πως το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο παραβιάζεται και πως διαπράττονται εγκλήματα πολέμου, ενώ πρόσθεσε πως το Ισραήλ δεν διεξάγει πόλεμο εναντίον της Χαμάς, αλλά εναντίον όλων των Παλαιστινίων.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι France 24, ο Στάγεχ εξήγησε ότι ο στόχος που έχει θέσει το Ισραήλ για την εξάλειψη της Χαμάς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. «Η Χαμάς είναι μια ιδέα, δεν είναι απλώς μια στρατιωτική δομή ή μια οργάνωση στη Γάζα. Η Χαμάς βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, στο Λίβανο, στη Συρία, η ηγεσία της είναι στο Κατάρ... βρίσκεται παντού. Αυτός ο στόχος δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, είπε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι δήλωσε στη διάσκεψη του Παρισιού πως απορρίπτει κάθε προσπάθεια εκτοπισμού Παλαιστινίων από τη Γάζα και πως αυτό που κάνει το Ισραήλ υπερβαίναι κατά πολύ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Ο Σούκρι κατήγγειλε επίσης τη "διεθνή σιωπή για τις παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που διαπράττει το Ισραήλ" στον παλαιστινιακό θύλακα.

"Αυτό που κάνει η ισραηλινή κυβέρνηση απέχει πολύ από το δικαίωμα στην αυτοάμυνα", είπε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας λύπη για μια "έλλειψη ισορροπίας στη διεθνή συνείδηση".

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή
ΒΙΝΤΕΟ: Την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού Sukhoi στο Κουρσκ, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί
Serial killer στην Ιταλία-Ο δολοφόνος της συνοδού πολυτελείας είχε σκοτώσει και άλλο κορίτσι
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα